Ако пијани пређете улицу платићете од 100 до 300 КМ

Представљамо неке од казни које су прописане Законом о безбједности саобраћаја на путевима Републике Српске који је недавно ступио на снагу. Свако побољшање безбиједности учесника у саобраћају је добродошлo, а овдје можете прочитати неке од мјера које би требале допринијети описаном циљу. Вожња у пијаном стању…………..од 50 до 1.000 КМ Прекорачење брзине……………..од 40 до 1.000 […]

уторак, јул 19, 2011 / 12:20

Представљамо неке од казни које су прописане Законом о безбједности саобраћаја на путевима Републике Српске који је недавно ступио на снагу.

Свако побољшање безбиједности учесника у саобраћају је добродошлo, а овдје можете прочитати неке од мјера које би требале допринијети описаном циљу.

Вожња у пијаном стању…………..од 50 до 1.000 КМ

Прекорачење брзине……………..од 40 до 1.000 КМ

Прелажење улице у пијаном стању…од 100 до 300 КМ

Дијете само на коловозу…………од 100 до 300 КМ

Блато и снијег на возилу………….50 КМ

Отворена врата на возилу………..50 КМ

Гласна музика у аутомобилу…………………………40 КМ

Непоштивање саобраћајне сигнализације од 100 до 300 КМ

Листа казнених бодова

Прекршај Број казнених бодова

Прекорачење брзине……………………… од 1 до 2

Вожња у пијаном стању…………………….од 1 до 2

Изазивање саобраћајне несреће………..2 бода0 КОМЕНТАРА

 1. http://www.youtube.com/watch?v=52s9QsjChTk

  „Hvataj! Hapsi! Gazi! Nikog ne stedi! Sve je to ista bagra! Ni travka da ne ostane! Ni kamen na kamenu! Milicijo, ovo nije nas narod! Ovo nije nas narod! Nama ne treba ovakav narod! Mi cemo stvoriti drugi narod! Pravi! Bolji! Lepsi narod! Narod koji ume da slusa, da voli, da postuje vlast! Koji zna ko ga je stvorio i kome treba da zahvali sto postoji!“

 2. Гласна музика у аутомобилу…40 КМ

  У реду, а шта значи гласна музика? Колико децибела не смије да прелази и ко то утврђује?

  И, хоће ли се кажњавати они који допуштају да Крупа на Врбасу остане одсјечена од свијета кад год неком падне на памет да организује свакојака свјетска, европска и ина првенства у рафтингу, сплаварењу, хокеју на трави и хркљушу?

 3. Вожња у пијаном стању…………..од 50 до 1.000 КМ

  Прекорачење брзине……………..од 40 до 1.000 КМ

  Baš dobra stvar za korumpirane policajce , da zaprijete nekom „nesavjesnom“ vozaču sa ZAKONSKOM kaznom od 1000 KM pa da ih on moli da prime 100-200 KM „za kafu“ i još da bude sretan ako ne zatraže 500 KM „za kafu i sok“ B-)B-)B-)B-)B-)

 4. Блато и снијег на возилу………….50 КМ

  хммм…колико блата, а колико снијега? а коме треба да се пише казна за камење на цестама? за блато које из споредних прилаза износе камиони са утовареним шљунком, пијеском, дрвима? коме писати казну за слбо очишћену цесту од снијега?
  Има ли логике само возаче кажњавати, а заузрат правдати свињарије на нашим путевима по којима је лутрија возити аутомобил у исправном стању!?

 5. buddha, 19.07.2011. 15:07:51
  Hahahah,…odlicno poredjenje;
  “Prave onolike skoletine,domove kulture a zatvori;… onolicki“Phu.’bem ti drzavu koja nema zatvor…:D

  Ma da,nista novo.Sve skaradniji zakoni u skaradnoj kvazi BH i kvazi RS.
  “Rjesavanje“ problema od najnizih u lancu ishrane.

  Podsjeca me na “Borbu protiv sive ekonomije“,
  Sjecam se kad su na TV-u svojevremeno prikazivali mlade izbrijane policajce kako od one babe otimaju steku cigara sa pijace.Zilava babe,place,vristi,grebe,neda…ali jgb’ 10 na jednioga………..o zar se i to moze…..
  Dobro je da nije koji ministar jos izjavio;“Od baba,svercerki sve pocinje“…
  Bijedna slika i prilika feudalnih odnosa u begluku.

 6. Oво се зове ЦИЈЕЂЕЊЕ ДРЕНОВИНЕ!!!

  „Прелажење улице у пијаном стању…од 100 до 300 КМ“

  Ако одете негдје на свадбу, дочекајте фајронт, спојите 3 столице и преспавајте. Објекат нипошто не напуштајте док се не отријезните.

  „Дијете само на коловозу…………од 100 до 300 КМ“

  Ако Вам дијете има 14 година и уписали сте га у средњу школу, узмите га за ручицу и одведите до школе. Ако сте запослени, боље Вам је напустити посао, него сваки радни дан плаћати 100-300 КМ.

  „Блато и снијег на возилу………….50 КМ“

  У зимским данима када пада снијег, узмите годишњи одмор и дежурајте крај аутомобила како бисте дохакали свакој пахуљици. Нипошто спавати ако су метеоролози најавили снијег, јер ујутро Вас може дочекати казна на аутомобилу под снијегом.

  „Отворена врата на возилу………..50 КМ“

  Потрудите се да купите кабриолет или аутомобил са шибером. Нипошто не излазите на врата, јер ако полиција примјети да су отворена, оде Вам 50 КМ.

  Овдје није крај. Ако не платите, долази Вам судска извршна пресуда, која подразумјева плијенидбу намјештаја, жене, алата,… У крајњој мјери Вам стамбена јединица иде на добош.

  😛

 7. Е, ово са пијаним прелазом улице је најбољи показатељ дилетантизма ове екипе. Шта то значи? Значи кад попијеш у кафани, не смијеш ићи пјешке??????!!!!!!!!!!!

  Мајмуни једни мајмунски! Када се прави закон, он се прави тако да се може и провести у пракси. Ово са пијанством неће никада бити проведено, нити ће ико икад бити за то суђен. Каква је то глупост?

  Најбоље да још људима који пију од муке, наметнемо да се возе таксијем за који немају пара… Да није ово намјестио таксистички лоби? B-)B-)B-)B-)B-)

Оставите одговор