Адвокати митрополита Амфилохија напустили суђење

Адвокати митрополита Црногорско-приморског Амфилохија, који је оптужен за говор мржње, напустили су данас суђење, али је престрес у подгоричком Суду за прекршаје настављен. Судија Лариса Беговић претходно је одбила њихов захтјев за одгађањем суђења. Амфилохије није присуствовао претресу, а његов адвокат Војислав Ђуришић оцијенио је да нису испуњена три основна начела – јавност, правичности и […]

среда, 20 јула, 2011 / 17:23

Адвокати митрополита Црногорско-приморског Амфилохија, који је оптужен за говор мржње, напустили су данас суђење, али је престрес у подгоричком Суду за прекршаје настављен.

Судија Лариса Беговић претходно је одбила њихов захтјев за одгађањем суђења.

Амфилохије није присуствовао претресу, а његов адвокат Војислав Ђуришић оцијенио је да нису испуњена три основна начела – јавност, правичности и право на фер суђење.

"Ако је све то поремећено, суђење не може да буде правично", рекао је Ђуришић.

Данашњем претресу присуствовала су четири новинара од око 20 колико их је дошло пред зграду суда, што према Ђуришићевој оцјени није било довољно.

Ђуришић је оцијенио да нису испуњени услови за рад, јер он и колега Далибор Каварић нису имали свој сто, а нису хтјели да сједе на столицама предвиђеним за оптужене.

Претрес је у току.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор