Нови обрачун, стара цијена струје

Регулаторна комисија за енергетику Републике Српске измијенила је Одлуку о тарифним ставовима за јавно снабдијевање електричном енергијом с циљем спровођења одлуке Уставног суда Српске, а цијена струје остала је иста, саопштено је из ове комисије.

четвртак, март 21, 2024 / 11:47

Комисија је измијенила оспорену тачку 2 у Одлуци о тарифним ставовима за јавно снабдијевање, те утврдила тарифне ставове за јавно снабдијевање електричном енергијом за поједине категорије потрошње и групе купаца дефинисане тарифним системом за продају електричне енергије и кориштење дистрибутивне мреже.

Овом одлуком обезбијеђено је да се сви купци из категорије потрошње "домаћинства" у Српској снабдијевају електричном енергијом под једнаким и унапријед познатим условима у складу са Тарифним системом за продају електричне енергије и кориштење дистрибутивне мреже, чиме је испоштован Закон о електричној енергији, а тиме и одлука Уставног суда.

Осим тога, Комисија је имала у виду потребу заштите крајњих купаца и постепености промјена цијена за крајње купце из категорије домаћинства у прелазном периоду 2022-2024. године у току кога је цијена набавке електричне енергије још увијек регулисана како је прописано Законом о електричној енергији.

Измјене и допуне Тарифног система за продају електричне енергије и коришћење дистрибутивне мреже погледајте ОВДЈЕ.



Оставите одговор