Потпредсједник Српске листе: Сваки дан без динара, све тежи за Србе на Косову и Метохији

Јевтић, који је и градоначелник Штрпца, сматра да ће сваки дан који прође без рјешења за укидања динара за Србе на Косову и Метохији бити све тежи, а да рјешења нема јер га не жели актуелни режим у Приштини .

понедељак, март 11, 2024 / 10:11

Потпредсједник Српске листе Далибор Јевтић изјавио је да живот Срба на Косову и Метохији никада није био тако тежак као сада, што је резултат политике режима из Приштине.

Он је за РТС рекао да очекује реакцију међународне заједнице, јер је укидање динара хуманитарно питање, пошто је довело до тога да људи немају основна средства за преживљавање.

Говорећи о пуцњави у Доњој Битини код Штрпца на Задушнице, Јевтић је рекао је то сигурно етнички мотивисано и да је то посљедица нечињења и ћутања на оно што се дешавало раније, првенствено на рањавање српске дјеце на Бадње вече прошле године.

"То је још једно упозорење Србима да нису пожељни овде. Разговараћемо са представницима села и имаћемо Одбор за безбедност, али је кључно питање шта ће међународни представници учинити. Ако се настави са ћутањем, тешко да се овако нешто неће наставити", оцијенио је Јевтић.



Оставите одговор