Орбан инсајдерски: Трамп ми рекао, неће пружати помоћ Украјини

Бивши предсједник САД Доналд Трамп рекао је да неће пружати финансијску помоћ Украјини уколико ове године буде изабран за предсједника, изјавио је премијер Мађарске Виктор Орбан.

понедељак, март 11, 2024 / 10:01

Мађарски премијер састао се са Трампом у Флориди у петак, 8. марта, а теме састанка била су разна питања од заједничког интереса за Мађарску и САД.

"Уколико Американци не дају оружје и новац, а Европљани их испрате у томе, онда ће се рат завршити, јер ако Американци не обезбиједе новац, онда ни Европљани неће имати средства за финансирање рата", рекао је Орбан.

Он је нагласио да Трамп није сада предсједник, али да се његова странка умијешала када су америчке демократе жељеле да пошаљу новац за рат.

"Трамп је рекао да уколико се врати, он то неће учинити – неће издвојити ни пени. Онда ће се рат завршити", навео је Орбан у интервјуу за мађарски медијски сервис "М1".

Орбан и Трамп су дугогодишњи савезници који дијеле конзервативне политичке ставове и у више наврата су истицали обострано поштовање и подршку. Мађарски премијер подржао је Трампа када се ради о кандидатури за предсједничке изборе у САД ове године, али и у свјетлу правних изазова са којима се суочава бивши амерички предсједник.



Оставите одговор