У Неуму се такмиче у спорту клинички центри из Дејтонке

Данас су у Неуму отворени 16. Спортски сусрети клиничких центара и болница БиХ које се одржавају од данас па све до недјеље.

четвртак, мај 25, 2023 / 17:53

Ове године је пријављено рекордних 700 учесника из 29 здравствених установа из БиХ.

-Посебна част и задовољство да буде организатор овогодишњих спортских сусрета је припала Универзитетском клиничком центру Републике Српске који запошљава више од 3500 радника од чега је више од 500 укључено у рад спортског друштва – саопштено је из УКЦ-а Српске.

У саопштењу се итилче да је ово "јединствена прилика да свакодневница и тежак и стресан посао који прати здравствене раднике бар на тренутак оду у други план".

Организатори су пожељели свим екипама да у фер и поштеној игри постигну добре успјехе на спортским теренима.

На свечаном отварању игара, свим спортистима се обратио директор хотела "Зенит" Неум Иван Лакић који је пожелио добродошлицу и угодан боравак свим учесницима спортских сусрета.

Драган Бегенишић, организатор спортских игара у Црној Гори захвалио се организатору на позиву и рекао да је импресиониран бројем учесника и организацијом и том приликом представнику УКЦ-а Републике Српске уручио плакету за успјешну сарадњу у протеклом периоду и позвао све на 22.спортске сусрете Црне Горе који се одржавају у септембру.

Представник спортског друштва УКЦ Републике Српске Жељко Шукало обратио се спортистима у име директора УКЦ Републике Српске Владе Ђајића и пожелио да игре протекну у фер плеју и пожелио ми пуно успјеха те напоменуо да је јако важно да сви учесници се врате у своје установе без повреда.

Овом приликом се захвалио руководству УКЦ Републике Српске на помоћи како материјалној тако и моралној.

Овогодишњи учесници игара су су: ЈЗУ Универзитетски клинички центар Тузла, Клинички центар Универзитета Сарајево, Универзитетски клинички центар Републике Српске, ЈЗУ Здравствени центар Брчко, Општа болница Градишка, Кантонална болница др. Ирфан Љубијанкић Бихаћ, ЈЗУ Кантонална болница Горажде, Хрватска болница др Фра Мато Николић Нова Била, Кантонална болница Зеница, Психијатријска болница кантона Сарајево Јагомир, ЈУ Општа болница Бугојно, Општа болница Тешањ, Општа болница Абдулах Накаш Сарајево, Кантонална болница др Фра Мховил Сучић Ливно, Кантонална болница др. Сафет Мујић Мостар, Завод за болести зависности Зеница, Болница "Свети апостол Лука" Добој, Универзитетска клиничка болница Мостар, Кантонална болница Травник, Медицински Институт Баyер Тузла, Општа болница Коњиц, ЈУ Завод за хитну медицинску помоћ Кантона Сарајево, ЈУ Дом здравља Зеница, ЈЗУ Болница Требиње, ЈЗУ Дом здравља Бањалука, Завод за физикалну медицину и рехабилитацију др Мирослав Зотовић Бањалука, Здравствене установе Котор, КЈУ Дом за социјално и здравствено збрињавање особа са инвалидитетом и других особа Сарајево, Завод за трасфузијску медицину БиХ.



Оставите одговор