Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР

Ово је непотребна одлука Високог представника и корак уназад на путу напретка Босне и Херцеговине и изласку из међународног туторства. Враћање Бонских овлаштења се јавља у најгорем могућем тренутку јер овом наметнутом одлуком улазимо у политички нестабилан период – истакао је Мирко Шаровић, предсједник Српске демократске странке реагујући на кориштење Боснеких овлаштења од стране Валентина Инцка.

петак, јул 23, 2021 / 17:35

"Сматрам да је штета што у Савјету безбједности Уједињених нација није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање позиције Високог представника а посебно за укидање Бонских овлаштења што видим као једини исправан пут за Босну и Херцеговину у будућности и као једину наду за нормалан живот свих њених грађана" – поручио је Шаровић. 

Он је за ово, како каже, оживљавање улоге ОХР-а у најгорем могућем облику кроз враћање улоге Високог представника, оптужио актуелну власт која је дала оправдање да се Високи представник и даље задржи у БиХ.

"Ако су Бонска овлаштења поново враћена наметањем овог закона то значи да постоји оправдана бојазан да ће бити употребљена и у неким будућим случајевима што није пут којим Босна и Херцеговина треба да иде" – закључио је Шаровић.



Оставите одговор