Због „агресије на Сирију“, Фолксваген обуставља градњу фабрике у Турској

Њемачки произвођач аутомобила Фолксваген обуставио је одлуку о изградњи нове фабрике у Турској због војне акције Анкаре у Сирији, преносе њемачки медији.

уторак, 15 октобра, 2019 / 11:43

Управни одбор Фолксвагена одложио је одлуку о изградњи погона у Турској због  акције у Сирији, потврђено је Танјугу у овом њемачком концерну.

„Управни одбор концерна је одложио одлуку о новом погону. Пратимо актуелну ситуацију веома обазриво и са великом забринутошћу гледамо на актуелни развој”, речено је у одговору на питање шта значи одлука у вези са изградњом погона и да ли постоји могућност да се промијени одлука о земљи у којој ће се градити нови погон”.

„У таквом окружењу не може бити одлуке у корист те земље”, поручују из концерна.

Један неименовани портпарол додаје да Фолксваген прати ситуацију са великом забринутошћу. Фолксваген је мјесецима анализирао гдје ће у југоисточној Европи градити нови погон, те је одлука у корист Турске била готово сигурна. На то је указивало и то што је концерн већ у трговински регистар унио сестра фирму у тој земљи.

Нови погон, који би требало да запосли до 4.000 људи, је према плану требало да буде изграђен у близини Измира, а инвестиција би била између 1,2 до 1,5 милијарди евра. И Србија, као и више других земаља региона, бориле су се да доведу овог великог инвеститора. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *