Вечерас промоција књиге о чувару Зејтинлика

Књига "Чувар светих хумки", аутора Мише Вујовића, као и документарни филм, биће промовисани вечерас у 19 часова у клубу Светосавске омладинске заједнице у Бањoj Луци. О књизи ће, поред аутора, говорити историчари Зоран Пејашиновић и Жељко Вујадиновић, као и књижевни критичар Душко Певуља. Књига "Чувари светих хумки", аутора Мише Вујовића, у издању "Принцип преса" из […]

четвртак, 24 марта, 2011 / 15:00

Књига "Чувар светих хумки", аутора Мише Вујовића, као и документарни филм, биће промовисани вечерас у 19 часова у клубу Светосавске омладинске заједнице у Бањoj Луци.

О књизи ће, поред аутора, говорити историчари Зоран Пејашиновић и Жељко Вујадиновић, као и књижевни критичар Душко Певуља.

Књига "Чувари светих хумки", аутора Мише Вујовића, у издању "Принцип преса" из Београда, издавачки је подухват протекле године, којем је припала награда "Моштаница" 15. међународног сајма књиге у организацији "Гласа Српске".

– Књига и документарни филм су рађени поводом обележавања 90 година од пробоја Солунског фронта. Главни јунак је Ђорђе Михаиловић, који више оп шест деценија живи на српском војничком гробљу у Солуну, а представља неку врсту чувара сећања – истакао је Мишо Вујовић.Оставите одговор