Трећа жртва самоспаљивања у Бугарској

Трећи Бугарин умро је од последица самозапаљивања, у јеку протеста против растућег сиромаштва и корупције широм земље, саопштили су званичници. Вентсислав Василев, 53-годишњи незапослени отац петоро дјеце, полио се бензином и запалио прије 15 дана испред канцеларије градоначелника у бугарском граду Раднево. Он је у болницу примљен са тешким последицама удисања дима и са опекотина […]

недеља, март 10, 2013 / 16:34

Трећи Бугарин умро је од последица самозапаљивања, у јеку протеста против растућег сиромаштва и корупције широм земље, саопштили су званичници.

Вентсислав Василев, 53-годишњи незапослени отац петоро дјеце, полио се бензином и запалио прије 15 дана испред канцеларије градоначелника у бугарском граду Раднево.

Он је у болницу примљен са тешким последицама удисања дима и са опекотина на више од 75 одсто тијела, и данас је преминуо, наводи АФП.

Прошлог мјесеца 36-годишњи демонстрант Пламен Горанов се самозапалио испред градске скупштине у Варни, што је довело до оставке премијера бугарске десничарске владе Бојка Борисова.

Још један млади Бугарин преминуо је од посљедица самозапаљивања у Великом Трнову, 19. фебруара, али како није изразио било какве захтјеве, полиција је закључила да је његов чин био резултат шизофреније.0 КОМЕНТАРА

  1. Ко ће од фронталоваца бити први који ће се храбро самополити бензином и констатовати да му је упаљач остао у кафићу? Ја сам доскоро типовао на Рамчила али се он некако отуђио од нас. Или је то затишје пред буру.

    Такође рачунам да би се Приједор у знак протеста могао објесити о бандеру, али сам добио информацију да је шкакљив око врата.

    Сматрам да би неки од БЛ-студената могао да се баци у ладно Врбасо, али су изгледа сви зимогрожљив. Џаба им је Миленко при руци за обуку.

    Рибар ми такође дјелује као човјек који је спреман на жртву, али се изгледа одлучио за други вид жтрвовања, дугорочно ће се тровати сумпорним кишама на руднику никла.

    Петроније би се такође жртвовао, али не може, јер ко ће онда опјевати те хероје. Нема ко други осим Петронија.

Оставите одговор