Лени Кревиц или Демофест?

Ово није дилема. Није ни питање. Демофест је за своје прво издање 2008. године, у трајању од седам дана, утрошио 702.000КМ, од чега је Град Бања Лука издвојио 60.000КМ, а 537.000КМ је дала агенција Акваријус. Долазак Лени Кревица ће коштати 600.000КМ, гдје ће Град Бања Лука издвојити 100.000 КМ и Влада РС 200.000.


Поручујем гладноме народу: "Послије мене потоп!

" Државне касе су празне, економија упропаштена. Сада се социјални мир купује позајмљеним новцем. Од којег ће, као и од милијарди послијератне помоћи, опет неко узети проценат. Ваљда по уобичајеној ИМТ (има ли ту мене) тарифи. Никога изгледа није брига ко ће и како да враћа новац, након истека четворогодишњих мандата. Данашњи потписници задужења ће […]


Требају ли Бањој Луци, уопште, талентовани и паметни људи?

Према истраживању Друштва психолога Републике Српске, урађеног још 2005. године, незапосленост је највећи проблем младих у Бањој Луци, а могућност њиховог запошљавања је директно повезана са квалитетом образовања, креативношћу и флексибилношћу.


Хоћемо ли банкротирати?

Већ дуги низ година се у нашим медијима може чути и прочитати, како наши лидери позивају инвеститоре из иностранства да улажу у Републику Српску. Или Босну и Херцеговину. Не прође седмица, а да барем један такав позив не буде објављен у средствима информисања.



Роботи долазе: Посла нема и неће га ни бити!

Фабрички радник је умро. Заувијек. И за то није крива данашња криза америчке касино економије, него развој производних снага. Технологије. Данашња криза нас збуњује, дјелује као параван иза којег се одвијају стварне промјене у глобалној економији. Информатичка револуција напредује стопом удуплавања капацитета ЦПУ (централне процесорске јединице) сваких 18 до 24 мјесеца. И тако већ деценијама.


Како је Фидел нахранио Кубанце?

Данас, кад водећи аналитичари најављују да би се призори са кубанских улица могли преселити и на територију развијених земаља Запада, готово је есенцијално погледати модел, помоћу којег и поред вишедеценијских санкција САД и слома СССР, Кастрови поданици нису остали гладни.



У Америци влада несташица калашњикова!

Да ли ће Америка подијелити судбину СФРЈ, или ће у доста ослабљеном капацитету наставити да функционише као, рецимо, Уједињено Краљевство? Уз Кину као свјетску силу број један!? У сваком случају, Америка није коњ на којег бих се ја кладио у овом тренутку.