Читај Инцко: Десет питања за Мирослава Лајчака

Након колумне нашег Дани(ј)ела Симића: Валентине, џукело, мрш кући, јавио се још један појединац који је у вријеме безвлашћа Мирослава Лајчака смогао снаге да се огласи у медијима овим поводом. То се, бар код нас на Фронтал.РС, баш рачуна.


Монтенегрини наградили Лајчака за помоћ око референдума о независности

Бивши високи представник у БиХ, којем многи заборављају да је одузимао личне исправе и основна људска права нашим грађанима, учествовао је у бирању процента за успјешан референдум о независности Црне Горе.Лајчак: Немогуће промијенити формулацију \’\’интегритет Косова\’\’

Министар спољних послова Словачке и специјални изасланик ЕУ Мирослав Лајчак оцијенио је да није могуће да се из извјештаја Европске комисије избрише ријеч "интегритет” Косова, јер је извјештај већ објелодањен.Eвропски покрет БиХ уручује орден Лајчаку

Представници Европског покрета БиХ уручиће данас у Братислави Орден за посебне заслуге у процесу ЕУ интеграција БиХ некадашње високом представнику међународне заједнице Мирославу Лајчаку.


СДП: Лајчак нас сврстао са Грузијом, Украјином и Молдавијом

СДП најоштрије осуђује изјаве извршног директора Европског сервиса за спољне послове Мирослава Лајчака, јер сматра да је његово довођење у питање европске перспективе БиХ и стављање њеног европског пута у контекст статуса Грузије, Украјине и Молдавије, потпуно супротно јавности познатој службеној политици ЕУ.


Инглиш via Викиликс: Лајчак не ваља, Григорије политичка звјерка

Мирослав Лајчак оставља OХR слабијим него што га је затекао када је ступио на дужност. Кредибилитет и ауторитет OHR-а постао је још гори због Лајчаковог несналажења током кризе у октобру 2007. године, када је радио све, а није примијенио бонска овлашћења према Милораду Додику и руководству Срба у БиХ.