Eвропски покрет БиХ уручује орден Лајчаку

Представници Европског покрета БиХ уручиће данас у Братислави Орден за посебне заслуге у процесу ЕУ интеграција БиХ некадашње високом представнику међународне заједнице Мирославу Лајчаку. Током боравка у Братислави, предсједник Европског покрета Предраг Праштало разговараће са директором Одјељења за југоисточну Европу Министарства иностранх послова Словачке Јан Пшеницом, најављено је из Европског покрета. Осим одвојених сусрета и […]

понедељак, мај 28, 2012 / 10:56

Представници Европског покрета БиХ уручиће данас у Братислави Орден за посебне заслуге у процесу ЕУ интеграција БиХ некадашње високом представнику међународне заједнице Мирославу Лајчаку.

Током боравка у Братислави, предсједник Европског покрета Предраг Праштало разговараће са директором Одјељења за југоисточну Европу Министарства иностранх послова Словачке Јан Пшеницом, најављено је из Европског покрета.

Осим одвојених сусрета и разговора са Лајчаком, сада министром иностраних послова Словачке, и Пшеницом, Праштало ће се састати и са директором Словачке развојне агенције, која је ове године носилац признања "Европски пријатељ БиХ 2012" на основу подршке развоју друштвених односа и јачању цивилног друштва у земљама региона, са посебним освртом на ангажман у БиХ.

Орден Европског покрета је признање које се додјељује сваке године поводом обиљежавања Дана Европе у БиХ појединцима и институцијама који су радом и ангажманом дали велики допринос убрзању процеса европских интеграција БиХ, помирењу, успостављању и развоју повјерења и разумијевања народа у БиХ и окружењу. /



Оставите одговор