У Зворнику сутра почиње "Комедија фест"

У зворничком Дому омладине сутра почиње Трећи фестивал "Комедија фест 2012", на којем ће учествовати позоришта из Републике Српске, Србије и Црне Горе, најавио је данас в.д. директора овог дома Душан Петровић. Петровић је рекао Срни да ће фестивал бити отворен представом „Сокин и Босина“, у извођењу Културног центра Чукарица из Београда у којој играју […]

понедељак, мај 28, 2012 / 10:37

У зворничком Дому омладине сутра почиње Трећи фестивал "Комедија фест 2012", на којем ће учествовати позоришта из Републике Српске, Србије и Црне Горе, најавио је данас в.д. директора овог дома Душан Петровић.

Петровић је рекао Срни да ће фестивал бити отворен представом „Сокин и Босина“, у извођењу Културног центра Чукарица из Београда у којој играју драмски умјетници Љиљана Благојевић, Виктор Савић, Калина Ковачевић и Соња Кнежевић.

Он је додао да ће, у оквиру овог фестивала, и у Милићима бити изведено неколико позоришних представа, од којих ће, према репертоару, сутра бити одиграна представа „Хотлајн“ у извођењу Позоришта Приједор.

Према његовим ријечима, у оквиру „Комедија феста“, наступиће позориште „Бата Булић“ из Петровца на Млави представом „Како сам волио друга Тита“, док ће позориште из Бијелог Поља извести представу „Мишоловка“.

Позориште „Бора Станковић“ из Врања извешће представу „Полицајци“, а Позориште младих Зворник представу „Поручник са Иншимора“.

Представом „Одумирање међеда“ у извођењу Народног позоришта Републике Српске, која ће бити одиграна 4. јуна, биће завршен овогодишњи „Комедија фест“.

На завршници фестивала биће додијељене награде најбољим глумачким остварењима.

Покровитељ овог фестивала је предсједник Републике Српске Милорад Додик, а организатор Дом омладине Зворник.

Фестивал су подржали општине Зворник и Милићи, те компаније „Витинка“ из Козлука и „Боксит“ из Милића.Оставите одговор