Козарић: Потребни озбиљни кораци да би се регулисало тржиште

Гувернер Централне банке БиХ Кемал Козарић сматра да БиХ мора да направи озбиљне кораке у погледу регулације тржишта и бољег пословног окружења, јер само тако може привући страни капитал, којег је све мање на располагању.


Козарић: Економија нам није предубоко потонула

Гувернер Централне банке БиХ Кемал Козарић је рекао да подаци о укупном економском учинку свјетске економске кризе не говоре да је БиХ економија предубоко потонула, али да домаће банке не могу очекивати помоћ земље.


Козарић: Од септембра смо у рецесији

Гувернер Централне банке БиХ Кемал Козарић рекао је да ће БиХ, ако буду настављени негативни трендови какви сада постоје, од септембра бити у рецесији.
Козарић: Морају се олакшати отплате

Гуверенер Централне банке БиХ Кемал Козарић изразио је очекивање да ће банке које су пласирале кредите за швајцарски франак прихватити предложене препоруке Сталног одбора за финансијску стабилност које би корисницима тих зајмова олакшале отплате.


Козарић: 46 одсто БНД се троши само на админинстрацију!

Гувернер Централне банке БиХ Кемал Козарић сматра да је највећи проблем у БиХ незапосленост која је са 27,1 одсто највећа у региону, наводећи као велики проблем и чињеницу да се 46 одсто бруто националног дохотка троши на администрацију, што је неодрживо за привреду у БиХ.