Козарић: Морају се олакшати отплате

Гуверенер Централне банке БиХ Кемал Козарић изразио је очекивање да ће банке које су пласирале кредите за швајцарски франак прихватити предложене препоруке Сталног одбора за финансијску стабилност које би корисницима тих зајмова олакшале отплате. Он вјерује да ће банке препознати да ће им усвајање препорука сталног одбора за финансијску стабилност дугорочно донијети корист. "Банке ће […]

субота, 20 августа, 2011 / 09:18

Гуверенер Централне банке БиХ Кемал Козарић изразио је очекивање да ће банке које су пласирале кредите за швајцарски франак прихватити предложене препоруке Сталног одбора за финансијску стабилност које би корисницима тих зајмова олакшале отплате.

Он вјерује да ће банке препознати да ће им усвајање препорука сталног одбора за финансијску стабилност дугорочно донијети корист.

"Банке ће тиме можда краткорочно имати трошкове, али они, ипак нису толики да их банка не може преузети на себе, јер клијенти овај пут морају бити у фокусу пажње. Надам се да ће банке препознати своју друштвену одговорност на чему стално потенцирам", рекао је Козарић за "Независне новине".

Стални одбор за финансијску стабилност у четвртак је препоручио банкама да корисницима кредита у францима фиксирају курс КМ у односу на швајцарски франак на нивоу од 31. децембра 2010. године.0 КОМЕНТАРА

  1. Хоће ли се о овом козарићевско-одборском приједлогу изјаснити наше политичке елите или не? Има ли у свим партијама иједног економисте, банкара, финансијског стручњака, икога ко ишта зна рећи људима. Шта да раде људи? Стоти ће пут поновити грешку.

    А кад дођу избори, шатори ће опет бити пуни 😉