Росатом: Јапанци претјерују са нивоом катастрофе

САНИЈА – Јапанске власти претјерују са обимом нуклеарне катастрофе како би осигуравајућим компанијама дале излазну стратегију, рекао је данас директор руске агенције за нуклеарну енергију "Росатом" Сергеј Киријенко.


Јапанско саможртвовање за нацију

Радници земљотресом хаварисане нуклеарке Фукушима, добровољно су се јавили да оду у самоубилачку мисију и пробају посљедњу шансу за спас од новог Чернобила.


Јапан: Број погинулих и несталих у Јапану премашио 12.000

Број настрадалих и несталих у разарајућем земљотресу и цунамију који је погодио Јапан премашио је 12.000, саопштила је данас јапанска полиција, али се на основу извјештаја који стижу очекује да ће тај број бити много већи.


ЕК затражила ванредан састанак АИЕА

Европска комисија данас је затражила сазивање ванредног састанка Међународне агенције за атомску енергију (АИЕА) следеће недеље у Бечу, поводом нуклеарне кризе у Јапану.


Земљотрес у Јапану помјерио Земљу за 10 центиметара

ТОКИО – Оса ротације планете Земље биће помјерена за скоро 10 сантиметара, након разорног земљотреса у Јапану јачине 8,9 степени Рихтерове скале, саопштио италијански Институт за геофизику и вулканологију.


Jaпан: Бројање жртава и експлозија

ТОКИО – У нуклеарној централи Фукушима догодила се још једна експлозија у којој је повријеђено најмање 11 особа, а на двије обале у јапанској префектури Мијаги данас је пронађено око 3.000 тијела, после разорног земљотреса и цунамија који су погодили ту земљу.


Јапан: Десетине хиљада несталих

Хиљаде мртвих, стотине хиљада расељених, огромна материјална штета и пријетња од нових експлозија у нуклеарној електрани посљедице су катастрофалног земљотреса и цунамија у Јапану


ИАЕА: Јапан евакуише 170.000 људи због радијације

ТОКИО – Меународна агенција за атомску енергију (ИАЕА) саопштила је да јапанске власти евакуишу 170.000 људи из области близу нуклеарне електране оштећене у разорном земљотресу и цунамију.


Црни биланс великог таласа

ТОКИО – Више стотина људи изгубило је живот или је нестало у земљотресу јачине 8,9 степени Рихтера који је јутрос погодио сjевероисточне обале Јапана, изазвавши цунами висине до десет метара, преносе јапански медији.


Kaтастрофалан земљотрес у Јапану

ТОКИО – Снажан земљотрес, јачине 7,9 степени по Рихтеровој скали, погодио је данас сjевероисточну обалу Јапана и стижу извjештаји о већем броју повријеђених, а власти у читавом региону издале су и упозорење на цунами.