Kaтастрофалан земљотрес у Јапану

ТОКИО – Снажан земљотрес, јачине 7,9 степени по Рихтеровој скали, погодио је данас сjевероисточну обалу Јапана и стижу извjештаји о већем броју повријеђених, а власти у читавом региону издале су и упозорење на цунами. Епицентар потреса био је 130 километара источно од Сендаја, на дубини од 24 километра, навео је Амерички геолошки институт. Јапанска телевизија […]

петак, март 11, 2011 / 09:18

ТОКИО – Снажан земљотрес, јачине 7,9 степени по Рихтеровој скали, погодио је данас сjевероисточну обалу Јапана и стижу извjештаји о већем броју повријеђених, а власти у читавом региону издале су и упозорење на цунами.

Епицентар потреса био је 130 километара источно од Сендаја, на дубини од 24 километра, навео је Амерички геолошки институт.

Јапанска телевизија извјестила је да су се у Токију тресле зграде и да је у предграђу Одаиби избио пожар, пренијеле су агенције.

На сјеверу Јапана је привремено обустављен жељезнички саобраћај.

Сјеверну обалу Јапана погодио је цунами висине 50 центиметара, а упозорење на џиновски талас издале су и неке околне земље, попут Филипина, Русије и Маријанских острва, док друге пажљиво прате ситуацију на отвореном мору.

Пацифичку обалу Јапана у сриједу је потресао земљотрес јачине 7,2 степена по Рихтеровој скали.Оставите одговор