Стање у БиХ оцијењено као назадовање

Европски парламент, на данашњем засједању у Бриселу, стање у БиХ оцијенио је као "назадовање", а на пленарном засједању истакнуто је да је лошу ситуацију проузроковала институционална криза. Предсједник Европског парламента Јержи Бусек на пленарној сједници "Западни Балкан – према интегрисаној Европи" изразио је узнемиреност због, како је рекао, све присутнијих знакова политичке нестабилности у БиХ […]

четвртак, 14 априла, 2011 / 08:37

Европски парламент, на данашњем засједању у Бриселу, стање у БиХ оцијенио је као "назадовање", а на пленарном засједању истакнуто је да је лошу ситуацију проузроковала институционална криза.

Предсједник Европског парламента Јержи Бусек на пленарној сједници "Западни Балкан – према интегрисаној Европи" изразио је узнемиреност због, како је рекао, све присутнијих знакова политичке нестабилности у БиХ и Албанији.

Он је, истовремено, односе предсједника Хрватске Иве Јосиповића са предсједником Србије Борисом Тадићем оцијенио као регионални примјер типичан за Европу.

На засједању је једногласно закључено, да се мора одржати и додатно олакшати безвизни режим за грађане западног Балкана. Међутим, већина представника националних парламената сагласна је да је Европска унија засићена процесом проширења.Оставите одговор