Стаматовић: За двије године Здрава Србија ће озбиљно одређивати српску политику

Изузетно смо задовољни изборним резултатима које је Здрава Србија (ЗС) постигла на локалном нивоу, где смо освојили већи број гласова него на претходним изборима, значајно ојачали своју политичку позицију у целом Златиборском округу, али и започели ширење ка Шумадији и централној Србији.

среда, 12 августа, 2020 / 15:13

Поставили смо темеље да, за две године, направимо политичку партију која ће озбиљно учествовати у креирању српске политике – сумирао је изборне резултате са минулих избора Милан Стаматовић, председник Здраве Србије, странке која је, још пре месец дана, прва у Србији, формирала локалну власт у Чајетини.

– Наш задатак је да из Западне Србије мењамо Србију, јер док одавде не крене колона са променама ка Београду, Београђани неће схватити да у Србији треба нешто да се промени, а знамо да мора да се измени тренутно стање у друштву и држави, медијска слика, свест грађана и изборни закони – рекао је Стаматовић, истичући да је његова странка посебан успех постигла на локалним изборима у Ужицу, где је освојила 22 одсто гласова и пласирала се одмах иза напредњака, "упркос свим проблемима које смо имали, почев од непризнавања изборне листе, поновног прикупљања потписа и разноразних политичких притисака и смицалица".

– У Србији не постоји систем, зато је важно да се он што пре успостави, а ми смо у једној локалној самоуправи, као што је општина Чајетина, успели да направимо систем, а оно што је предност Здраве Србије је што имамо способне људе, имамо шта да кажемо и понудимо, и направимо пословни амбијент који ће да почива на развоју пољопривреде и туризма, јер без унапређења те две привредне гране нема ни будућности наше земље – закључује Стаматовић.8 КОМЕНТАРА

  1. Дефинитивно најјачи опозиционар у Србији, свака част мајсторе.

    Срце ме моје боли што ме из Двери и ДСС не послушаше прије четири године, наиме, тада сам писао на Новом стандарду о потреби уједињавања једине праве опозиције у Србији, ЗДРАВА СРБИЈА-ДВЕРИ – ДСС, редослед није битан.

    Да су ме тада послушали, како се историја одвијала, а све сам им написао шта ће бити, данас би имали најмање 1/3 посланика, ако већ на овим изборима не би пала и последња удбашка, жуто-радикалска власт и Вучић.

    Наиме, прије би било да би ови избори били редовни за парламент и ванредни за последњег предсједника Србије прије него се изврши ЛУСТРАЦИЈА, српски народ упозна за недјелима комунистичке удбе и њихове дјеце, те проведе референдум о државном уређењу и без дилеме 2/3 већином успостави модерна парламентартна Монархија.

    Значи, на овим изборима би снажна, културна и јака национална струја ДСС-ДВЕРИ-ЗДРАВА СРБИЈА побиједила, а бивши атлетски репртезентативац Југославије, проф. др. Александар Поповић као национално супер одговоран политичар, (прави господин у политици), био би последњи изабрани предсједник Србије, све прије него се после увођења реда у Србији од стране владе на челу са Стаматовићем не поврати референдумом Монархија и тиме за сва времена српски народ у Србији расчисти са „спасиоцима“ у лику амброза, слобе,вучића и осталих тадића, тачка.