Шпановићева три центриметра од бронзе, Дудаш се бори данас

Српска атлетичарка Ивана Шпановић заузела је пето мјесто на Европском првенству у дворани у Гетеборгу, у скоку у даљ. Најбољи скок Шпановићеве износио је 6,68 центиметара, који је остварила у последњој серији, а за медаљу су јој недостајала три центиметра. Злато је освојила Рускиња Дарија Клишина која је скочила 7.01м, сребро је припало Елојси Лесур […]

субота, март 2, 2013 / 23:29

Српска атлетичарка Ивана Шпановић заузела је пето мјесто на Европском првенству у дворани у Гетеборгу, у скоку у даљ.

Најбољи скок Шпановићеве износио је 6,68 центиметара, који је остварила у последњој серији, а за медаљу су јој недостајала три центиметра.

Злато је освојила Рускиња Дарија Клишина која је скочила 7.01м, сребро је припало Елојси Лесур из Француске са 6.90м, док је трећа била Швеђанка Ерика Јардер са 6,71 метара.

Српска атлетичарка је прије седам дана на Балканијади у Истанбулу оборила национални рекорд скоком 6,73 метара.

У петак је српски бацач кугле Асмир Колашинац хицем од 20,62 метара освојио златно одличје, што је најавећи успијех српске атлетике на дворанским такмичењима.

Михаил Дудаш и још 14 атлетичара започели су јуче дводневно такмичење у седмобоју, а наш рекордер је најављивао јуриш на нови рекорд и 6.100 бодова јер би то могло да му донесе медаљу.

Српски вишебојац Михаил Дудаш заузима прво мјесто у седмобоју после пет дисциплина, на Европском дворанском првенству у Гетеборгу.

Сјајни Новосађанин је обарао личне рекорде из дисциплине у дисциплину у суботу, 60м истрчао је за 6.91 секунди, у даљ је скочио 7.55 метара, куглу је бацио 14.12 метара, док је у скоку у вис остварио 208 цемтиметара.Оставите одговор