Седмица страве и ужаса – УЖАС ИЗ АМИТИВИЛА (THE AMITYVILLE HORROR)

Још један САД хорор у низу. Ништа ново, и ништа ван шеме. Уз то и римејк оног из 1979. Породица купује кућу, у којој је претходно један од синова побио сву фамилију. Они то не знају, али је кућа огромна и јефтина. Пар са троје дјеце, није баш права породица. Глава фамилије није отац. Биолошки […]

субота, јул 23, 2011 / 05:01

Још један САД хорор у низу. Ништа ново, и ништа ван шеме. Уз то и римејк оног из 1979.

Породица купује кућу, у којој је претходно један од синова побио сву фамилију. Они то не знају, али је кућа огромна и јефтина.

Пар са троје дјеце, није баш права породица. Глава фамилије није отац. Биолошки је преминуо, али се овај труди као да је прави. Ипак, под притиском натприродних моћи у кући, њега опхрва зло. Које дјелује на развијене тестисе, уколико се настане у подруму.

Мати сазна из библиотечки чуваних новина (врло оригинално…) да је кућа у предљудскоправној прошлости САД, била полигон за мучење. Од стране извјесног велечасног. У подруму је систематски мучио и касапио Индијанце. Откривен, пререзао је себи врат да ту остане заувијек.

За хорор је кључно да је у томе успио. И све се понавља, осим што предана мати и жена, одбије да убије посједнутог. Сурогат за оца своје дјеце. Одвезе га бродом подаље од куће, а он се поврати и пожели да иду што је даље. Никада се нијесу вратили да траже своје власништво.

Главни адут пред публиком, је најава са почетка: Направљено према истинитом догађају.

(Редитељ: Ендрју Даглас; Улоге: Рајан Рејнолдс, Мелиса Горџ, Џеси Џејмс)Оставите одговор