Сабор трубача у Гучи од 8. до 14. августа

Овогодишњи 51. драгачевски сабор трубача биће одржан од 8. до 14. августа, одлучено је у Гучи на састанку организационог одбора. Како је рекао предсједник Саборског одбора Слободан Јоловић, у седам саборских дана очекује се 800 учесника, финално такмичење српских трубача на програму је 13. августа, а свјетско финале дан касније. Овогодишња полуфинална такмичење биће одржана […]

четвртак, 28 априла, 2011 / 09:07

Овогодишњи 51. драгачевски сабор трубача биће одржан од 8. до 14. августа, одлучено је у Гучи на састанку организационог одбора.

Како је рекао предсједник Саборског одбора Слободан Јоловић, у седам саборских дана очекује се 800 учесника, финално такмичење српских трубача на програму је 13. августа, а свјетско финале дан касније.

Овогодишња полуфинална такмичење биће одржана у јулу у Сурдулици, Чајетини, Ковачици, Бољевцу и Котражи.

За предостојећи Сабор трубача, како је речено, влада изузетно велико интересовање и у земљи и иностранству, а у Гучу су већ почеле да стижу прве резревације.

Домаћин највеће манифестације изворног народног стваралаштва у Србији први пут ће бити један привредник – Миленко Костић из Чачака, власник „Ауто Чачка”.

Покровитељ Сабора је Влада Србије.Оставите одговор