Ранка Мишић – једном годишње

У Бањој Луци је данас, у организацији Савеза синдиката Републике Српске, почела мирна протестна шетња чланова синдиката са поруком "не" новом закону о раду и урушавању стечених радничких права. Протестну шетњу предводи предсједник Савеза синдиката Српске Ранка Мишић и представници свих 15 гранских синдиката Српске. Учесници мирне протестне шетње са паркинга испред зграде Савеза синдиката […]

петак, 1 маја, 2015 / 10:47

У Бањој Луци је данас, у организацији Савеза синдиката Републике Српске, почела мирна протестна шетња чланова синдиката са поруком "не" новом закону о раду и урушавању стечених радничких права.

Протестну шетњу предводи предсједник Савеза синдиката Српске Ранка Мишић и представници свих 15 гранских синдиката Српске.

Учесници мирне протестне шетње са паркинга испред зграде Савеза синдиката упутили су се око 10.00 часова према згради Привредне коморе Српске, наког чега ће се кретати према Тргу Крајине, затим према Влади Српске и потом према бањалучком парку "Др Младен Стојановић" гдје ће бити прочитан Првомајски проглас.

Мишићева је изјавила Срни да првомајском протестном шетњом Синдикат жели да упути поруку Влади Српске, Унији удружења послодаваца Српске и ресорном министру Миленку Савановићу – "не" новом закону о раду и урушавању стечених радничких права.

Она је рекла да синдикат тражи од социјалних партнера примјену постојећег Закона о раду и колективних уговора. "То значи да радници у Српској који поштено раде и зараде своју плату ту плату морају и добити, и морају имати сва права која су загарантована Законом о раду", истакла је Мишићева.

Учесници мирне протестне шетње носе транспаренте "Не новом закону о раду", "Вратите достојанство радницима", "Живио 1. мај – Међународни празник рада", "Први мај – дан отпора, а не одмора", "Радници нису роба", "Радничка одлучност и снага".

Окупљени дувају у пиштаљке.

Мирне протесте обезбјеђују припадници полиције Српске и редари Савеза синдиката.0 КОМЕНТАРА

 1. За лош положај радника и привреде уопште Ранка Мишић је кривац колико и министри. Док је режим надувавао права и примања различитим паразитима, она је аплаудирала и запошљавала своју породицу на буџет. Сада када су тим претоваром сатрли привреду, она се као залаже за радничка права. Срам је било! Док народ нема хљеба да једе, он се носи као модна икона. Имам ријеч од три слов, Фуј!

 2. A u koloni radnici MUPa RS, POŠTI RS, clanovi sindikata prosvete, zdravstva,administrativnih ssluzbi.I kazu NE DAMO TOPLI OBROK, REGRES, NE DAMO DA NAM UKIDAJ MINULI RAD,ne daju kokolektini ugovor.Kolonu iz kafića, prodavnica,pekara i ponekog proizvodnog pogona koji i danas rade bez prijave bez ili sa minimalnim toplim obrokom bez regresa bez minulog rada.Al dolazi dan kad ce oni ustati, jer kako jednom neko reče, danas protestuju siti i bjesni bice zajebano kad gladni izadju a izaci ce

 3. A u koloni radnici MUPa RS, POŠTI RS, clanovi sindikata prosvete, zdravstva,administrativnih ssluzbi.I kazu NE DAMO TOPLI OBROK, REGRES, NE DAMO DA NAM UKIDAJ MINULI RAD,ne daju kokolektini ugovor.Kolonu iz kafića, prodavnica,pekara i ponekog proizvodnog pogona koji i danas rade bez prijave bez ili sa minimalnim toplim obrokom bez regresa bez minulog rada.Al dolazi dan kad ce oni ustati, jer kako jednom neko reče, danas protestuju siti i bjesni bice zajebano kad gladni izadju a izaci ce

 4. Prvi maj bi trebalo da bude praznik rada industrijalaca a ne budžetara! A potšo suindstrijalci izbačeni na ulici a delom penzionisani onda 1 maj trebalo da bude dan protesta i demosntracija nezaposlenih i obespravljenih, kao u celom svetu. Kod nas narod za pravi maj ide na izlet i roštilja.
  Svet se diže na ustanak, kod nas narod bezbrižno izletuje
  http://www.nspm.rs/hronika/turska-policija-u-istanbulu-upotrebila-vodene-topove-i-suzavac-protiv-demonstranata-koji-su-uprkos-zabrani-pokusali-da-odrze-mars-povodom-prvog-maja.html
  Ta sindikalka je trebalo da diže proteste protiv uzroka izbacivanja radnika na ulicu a ne da protestuje protiv posledica.
  Dakle, morala je ustati protiv baditske, pljčkaške, privatizacije prodaje preduzeća i fabrika! Tako se to radi.

 5. “ je li sve pod kontrolom? osim par WC sve smo pokrili “ Citat je iz jednog filma . Inace sta reci za ovaj sindikat a da ne bude izlizano? Vjerovatno ce se boriti do posljednjeg radnika za svoje fotelje kao i nasa vlast do poslednjeg Srbina da se ne izvrsi genocid nad nasim narodom. A ako se to i desi onda ce za Kipar, Bec, Monte Karlo…

Оставите одговор