Радикалски прелетач спријечио опозив у Челинцу

Одборник Српске радикалне странке РС (СРС РС) и потпредсједник Скупштине општине Челинац Славиша Самарџић отказао је послушност скупштинској већини која је припремала опозив начелника ове општине, Момчила Зељковића, и приклонио се новој-старој већини коју чине одборници СНСД-а, ДНС-а и Социјалистичке партије (СП)!

четвртак, 5 новембра, 2015 / 12:33

Самарџић је у досадашњој климавој већини, коју је чинило 12 од укупно 23 одборника, практично био вага, па је својим прелијетањем поново промијенио однос снага у челиначком парламенту, који данас треба да одржи своју 33. редовну сједницу.

Према тврдњама одборника још актуелне већине из СДС-а, Изворног СДС-а, ПДП-а, НДП-а и двојице самосталних одборника, Самарџић их је у уторак навече обавијестио да неће доћи на заказани састанак, а потом у телефонском разговору признао да је промијенио страну.

– Он није имао ниједан политички разлог да напусти скупштинску већину која му је омогућила да буде потпредсједник скупштине, тако да је ријеч искључиво о личним интересима. Нико не зна о чему се прецизно ради, али по Челинцу је већ почело да се прича да је страну промијенио за два радна мјеста, али и да је добио новац?! У сваком случају, прави разлози се неће моћи сакрити и врло брзо ће на видјело изаћи чиме је Самарџић „мотивисан“ – тврде одборници актуелне већине, који кажу да ће на сједници скупштине тражити да јавно образложи своју одлуку.

Измијенити изборни закон – опозовати силне опозивеОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *