Радикали: Немамо посланика у Власеници

Поводом информације, коју је јуче објавио дио медија у Републици Српској, да је одборник Српске радикалне странке Републике Српске дио скупштинске већине у скупштини општине Власеница, која је изгласала одлуку о повећању накнада одборницима у у тој општини, Српска радикална Странка РС је саопштила да нема одборника у Власеници. -Ни један члна Српске радикалне странке […]

уторак, март 26, 2013 / 15:11

Поводом информације, коју је јуче објавио дио медија у Републици Српској, да је одборник Српске радикалне странке Републике Српске дио скупштинске већине у скупштини општине Власеница, која је изгласала одлуку о повећању накнада одборницима у у тој општини, Српска радикална Странка РС је саопштила да нема одборника у Власеници.

-Ни један члна Српске радикалне странке Републике Српске није одборник у Скупштини општине Власеница, па према томе није ни дио било какве скупштинске већине у тој општини – кажу у СРС РС

Из СРС РС јавност обавјештавају да је став Српске радикалне странке Републике Српске да је повећање било каквих додатних издатака, а нарочито накнада одборницима и посланицима у Републици Српској у вријеме више него тешке економске, ситуације у коју је актуелна власт довела Републику Српску, потпуно неоправдано и представља неодговорно понашање власти и појединаца.

Колико новца је изнесено на "Станковићев" начин?

Чињеница да је хрватска погранична полиција одузела близу милион марака Слободану Станковићу власнику фирме „Интеграл инжењеринг“, отвара бројна питања, а оно око којег би се јавност нарочито требала забринути јесте колико новца је до сада на овај начин изнесено из Републике Српске?

Ово питање намеће се прије свега због општепознате чињенице да је Станковић од доласка Милорада Додика и СНСД-а на власт у Републици Српској, дежурни неимар актуелног режима који је од истих, на у најмању руку сумњивим тендерима, добио послове вриједне стотине милиона марака. и уз то од Инвестиционо развојне банке РС добио кредите у у износима од више десетина милиона конвертибилних марака.

Чији је то, дакле новац, Слободан Станковић понио из Републике Срппске!? Узалудни су покушаји режимских медија да препознатљивом бојом замажу оно што се заиста десило на граничном прелазу у Градишци када је у Станковићевом аутомобилу пронађен новац који није уредно пријавио службеницима на граници, што му није сматало да медијима најприје тврди да тај дан није ни био у Хрватској, да би након потврде хрватских власти, тврдио да је новац понио са намјером да га инвестира у Србији.

Платни систем ни законске регулативе о преносу новца преко границе за Додикове тајкуне очито не важе. Познато је да за њих не важе ни домаћи закони па је питање колико је исти Станвковић и ини Станковићи који милоине носају као џепарац држави платио пореза, или исплаћује ли редовно и колике плате својим радницима или како испуњава обавезе према својим кооперантима и подизвођачима!?

Власт у Републици Српској, која је овакве тајкуне и створила то очито не интересује, јер да их интересује њени би надлежни органи покренули истраге, ако не одавно, оно бар након ове несвакидашње афере.

Свјесни смо да то од ове власти не можемо ни очекивати, јер знамо да је читав „политички“ концепт владавине актуелног режима заснован на богаћењу њима блиских појединаца којима је све дозвољено, насупрот већине грађана Републике Српске који живе у биједи и свакодневном страху за голу егзистенцију. Зато смо и увјерени да овакав режим од тоталне пропасти, што је уједно и једини спас за Републику Српску, неће спасити ни милиони њихових тајкуна, ни празне приче у које народ више не вјерује. Сваки дан њихове владавине је нова штета за овај народ и Републику Српску, али утјеха је да су им дани на власти већ одбројани, а да су бољи дани, без њих, за Републику Српску већ на видику.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор