Прљача 2023: Изабране најљепше пјесме о љепотама вода

Марина Матић из Србије (Поцерски Метковић) са пјесмом "Сава", побједник је наградног конкурса за избор најбоље пјесме посвећене љепотама вода.

уторак, август 1, 2023 / 12:50

На наградни конкурс поводом 22. Међународних илинданских пјесничких сусрета "Прљача 2023", које традиционално организује Српски књижевни клуб "Вихор", стигло је 58 радова из Републике Српске, ФБиХ, Србије, Сјеверне Македоније, Црне Горе, Бугарске, Хрватске, Њемачке и Швајцарске.

"Побједник у категорији шаљиве пјесме је Снежана Раковић из Бањалуке са пјесмом "Када је вода", а у категорији "Укрински водени цвијет" најбољом је проглашена пјесма "Последњи валцер" Биљане Добриловић из Добоја", саопштили су из "Вихор-а".

Похваљене су пјесме Кристине Милутин из Градишке, Драгице Драге Грбић из Вишеграда и Милорада Мише Ђурђевића из Дервенте.

Најљепше пјесме о љепотама вода ове године бирао је трочлани жири на чијем је челу била проф. Далиборка Малешевић, проф. Саша Гајић и књижевница Недељка Ђукић Боројевић.

"Вихор" ће већ 4. августа представити и двије збирке поезије Саше Гајића из Словеније, а које су штампане у издању клуба, а након чега ће Удружење европске академије српских наука и умјетности из Словеније додијелити признања заслужним појединцима и друге награде по реализованим књижевним конкурсима.

Из "Вихор-а" су додали да ће манифестација "Прљача 2023" бити одржана 5. августа у Центру за културу, а под покровитељством градоначелника Милорада Симића.

СрКК"Вихор" ДервентаОставите одговор