Преминуо професор Митар Миљановић

Редовни професор у пензији Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Митар Миљановић (76) преминуо је у Требињу, након краће болести. Професор Миљановић, који је умро јуче, биће сахрањен у Љубомиру код Требиња сутра у 14 часова. Комеморативна сједница биће одржана на Економском факултету на Палама у понедјељак, 28. јануара, у 13 сати. Професор Миљановић рођен […]

петак, 25 јануара, 2013 / 10:31

Редовни професор у пензији Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Митар Миљановић (76) преминуо је у Требињу, након краће болести.

Професор Миљановић, који је умро јуче, биће сахрањен у Љубомиру код Требиња сутра у 14 часова. Комеморативна сједница биће одржана на Економском факултету на Палама у понедјељак, 28. јануара, у 13 сати.

Професор Миљановић рођен је 1937. године у Љубомиру код Требиња.

За асистента на Факултету политичких наука у Сарајеву биран је 1968. године, а 1975. за доцента на предмету социологија на Економском факултету у Сарајеву.

Рат га је затекао на радном мјесту редовног професора Социологије на Економском факултету у Сарајеву. Од 1992. године радио је као редовни професор Социологије на Економском факултету на Палама.

Професор доктор Митар Мииљановић био је декан Економског факултет Универзитета у Источном Сарајеву, а био је и народни посланик у првом сазиву Народне скупштине Републике Српске.

Аутор је бројних научних зборника и радова.Оставите одговор