Папа: Вјера на Западу у кризи!

ВАТИКАН – Папа Бенедикт Шеснаести указао је у обраћању на служби поводом Великог четвртка на опште слабљење вјере на Западу. Он је рекао да се понекад чини да је становницима западних земаља досадила сопствена историја и култура, те да колијевка хришћанства почиње да одбацује религију. Поглавар Католичке цркве похвално је говорио о примјерима снажног вјеровања […]

четвртак, 21 априла, 2011 / 22:30

ВАТИКАН – Папа Бенедикт Шеснаести указао је у обраћању на служби поводом Великог четвртка на опште слабљење вјере на Западу.

Он је рекао да се понекад чини да је становницима западних земаља досадила сопствена историја и култура, те да колијевка хришћанства почиње да одбацује религију.

Поглавар Католичке цркве похвално је говорио о примјерима снажног вјеровања и указао на свог претходника папу Јована Павла, који ће бити беатификован 1. маја.

Очекује се да ће тај догађај привући у Рим стотине хиљада вјерника и освјежити институцију Католичке цркве.

"Нисмо ли ми, људи од Бога, постали у великој мјери људи без вјере који су се удаљили од Бога? Да ли је можда запад, колијевка хришћанства, уморан од сопствене вјере?", упитао је папа током службе у базилици Светог Петра.

Прослављајући шести Ускрс током свог понтификата, папа Бенедикт рекао је да ће беатификација Јована Павла Другог бити подсјећање на човјека велике вјере.

Папа Бенедикт у прошлости је често упозоравао на јачање секуларизма, уз оцјену да је та појава једнако лоша као вјерски фанатизам.

Једна од главних тема његовог понтификата до сада је била "поновна евангелизација" Европе, односно покушај да се апелује на људе да се врате својим вјерским коријенима, иако живе у изразито секуларизованим друштвима.0 КОМЕНТАРА

 1. Нисам против да Јавни сервис посвети пажњу другим религијама. Баш напротив! АЛИ, колико сам успјела да видим у најави програма за Васкрс, посебна пажња ће се посветити управо „беатификацији“ претходног папе. Позивао на бомбардовање Србије, „беатификовао“ Степинца, наругао се жртвама приликом доласка у БЛ на мјесту гдје је у име његове цркве и у самостану скован план за оно што ће се десити 7. фебруара 1942. и касније. И сада наш Јавни сервис говори о „блаженству“ истог. Праштање подржавам, али ипак неке ствари морају и да се поштују и не забораве!

 2. Već sada, prvo što se vidi kada se ulazi u Banjaluku sa sjevera, je ona ogromna katedrala što je pravi “Komotin“ iz Jajca. Taman tamo na “kapiji“ Drakulića…A čini mi se da nigdje, cijelim tranzitom nema oznake gdje se nalazi spomenik ubijenima u genocidu u Drakiliću. Genocidu, kojim je kordinisao Fra Diavolo.

  To je bilo prije 68 godina! Dakle, faktički, juče

 3. ватиканска банка одмах осјети кризу, чим се смање приходи, а оваца нема за шишање, по Холандији и Њемачкој им зврље празне цркве нико им и не приђе никад, католичанство се још одржава по латинлуку, латинској америци, пиринејима, и код хрвата и пољака захваљујући пропаганди којом су наступали у вријеме најжећшег антикомунизма, у осталим нормалним државама попут скандинавских, Њемачкој и Холандији католичанство је смијех или уживају углед као и јеховини свједоци и остале секте..

 4. Неки кометари овде имају и увредљиве изразе као што су,

  „“““ватиканска банка одмах осјети кризу, чим се смање приходи, а оваца нема за шишање, по Холандији и Њемачкој им зврље празне цркве нико им и не приђе никад“““

  „“““Њемачкој и Холандији католичанство је смијех или уживају углед као и јеховини свједоци и остале секте..““““

  „““Samo se još južnoamerička nepismena sirotinja prima na katoličanstvo i ovog fra sotonu koga zovu „papa“ . Ali to je samo dok ne nauče čitati i pisat“““

  Није вредно кометара,прозвани би сигурно имали шта да напишу и о Православљу, а наравно и о ономе у шта исти вјерују, ако у било шта и вјерују.

  ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ
  ХРИШЋАНИ

Оставите одговор