Новогодишња мана с неба

Надлежне службе америчке савезне државе Арканзас и даље истражују узроке који су довели до пада око 1.000 птица с неба на подручју градића Биб током новогодишње ноћи. Пријаве о угинулим птицама које су падале с неба на подручју пречника око два километра инспекција за лов и риболов је почела да прима у петак пред поноћ […]

недеља, јануар 2, 2011 / 12:37

Надлежне службе америчке савезне државе Арканзас и даље истражују узроке који су довели до пада око 1.000 птица с неба на подручју градића Биб током новогодишње ноћи.

Пријаве о угинулим птицама које су падале с неба на подручју пречника око два километра инспекција за лов и риболов је почела да прима у петак пред поноћ по локалном времену.

Орнитолог Карен Роув је у суботу навела да су на тијелима птица видљиве физичке повреде и претпоставила да је „јато погођено муњом или градом”.

Инспекција је саопштила да је један од могућих узрока угинућа птица ватромет приликом прославе Нове године, због кога су оне можда напустиле гнијезда и угинуле усљед снажне физиолошке реакције на буку и свјетлост ватромета.

Карен Роув је рекла да су се сличне појаве догађале и на другим мјестима, али да резултати анализа „најчешће нису давали потпуна објашњења”.Оставите одговор