Новак: СФРЈ је разбијена изнутра и споља

"Југославија се није распала, већ је разбијена и то унутрашњом агресијом и спољним утицајем”, ово је за емисију Некад било изјавио генерал Божо Новак, бивши начелник Штаба ваздухопловства и протвиваздушне одбране ВРС. Новак каже да је само тако велика земља могла да се одупре интересима великих сила и свјетских моћника. “У томе су им здушно […]

субота, март 2, 2013 / 22:25

"Југославија се није распала, већ је разбијена и то унутрашњом агресијом и спољним утицајем”, ово је за емисију Некад било изјавио генерал Божо Новак, бивши начелник Штаба ваздухопловства и протвиваздушне одбране ВРС.

Новак каже да је само тако велика земља могла да се одупре интересима великих сила и свјетских моћника.

“У томе су им здушно помогли политичари, који су одлучили да повуку ЈНА из Словеније, одлуком Предсједништва бивше земље. Наравно да је у таквој улози било и српско руководство у Београду”, изјавио је Новак.

1. март 1992. године, дан кад је одржан референдум у једном дијелу БиХ, за отцијепљење од Југославије, за генерала Божу Новака је само наставак процеса разбијања земље.

“Овај процес још није завршен и бојим се да ће ломова на територији бивше Југославије још бити”, закључује Новак.Оставите одговор