Никола Дабић: Како то ради Лордан Зафрановић

Ево, баш сад гледам филм Лордана Зафрановића којег гура друга Србија по интернету говорећи да је филм Дара из Јасеновца плагијат. Било ми је све то мало сумњиво, па рекох да погледам на који начин Зафрановић то ради.

понедељак, март 1, 2021 / 19:46

Филм се зове Пад Италије и у њему можемо свједочити мени најсмјешнијим сценама класичног комунистичког репертоара: приказивање четника као неандерталаца, дивљих људи који су запуштени и прљави и наравно крвожедни.

Прво се виде на барци и вјеровали или не зову се "четничким гусарима" који пазите ово, иду од острва до острва да убијају (ради се о Далмацији). Када их хрватски партизани ухвате, крену им читати буквицу о томе како су они шљам највећи и како генерално сваки народ има своје изроде, усташе и четнике и наравно вријеђају војводу Ђујића најгорим увредама.

Дакле, опет класично комунистичко изједначавање страна које по било којем аршину једноставно нису биле ни близу, и то од хрватских партизана! (хахаха)

Након тога имамо разне сцене њиховог дивљаштва и то заједно са браћом Русима! У колима превозе одсјечене главе неких клинаца партизана и притом једног исто тако бацају са покретних кола и убијају. Галаме на сав глас да воле силовати и убијати комунисте и остале клише ствари, које можемо гледати у режији комуњара.

Све у свему могу рећи идуће: хвала драгом Богу што овај Титов циркусант није снимио ништа о Јасеновцу или Поткозарју, јер би вјероватно гледали муслиманске партизане како спашавају српску дјецу од четника.

Због овог само још више цијеним Дару из Јасеновца као филмски комад који је, као што можемо видјети, разбуцао нео-усташе заједно са домаћим југопатофилским болесницима јер сви заједно скиче ових дана на све стране.

Толико од мене.Оставите одговор