ММФ: Зајам румунији

БУКУРЕШТ – Представници Међународног монетарног фонда и ЕУ допутоваће 27. априла у Букурешту ради прве процјене у оквиру новог договореног зајма Румунији, наводи данас ММФ у саопштењу. У делегацији ће бити и експерти Свјетске банке који ће у Румунији остати до 9. маја. Тешко погођена економском кризом, Румунија је прије двије године морала да потпише […]

петак, 22 априла, 2011 / 12:50

БУКУРЕШТ – Представници Међународног монетарног фонда и ЕУ допутоваће 27. априла у Букурешту ради прве процјене у оквиру новог договореног зајма Румунији, наводи данас ММФ у саопштењу.

У делегацији ће бити и експерти Свјетске банке који ће у Румунији остати до 9. маја.

Тешко погођена економском кризом, Румунија је прије двије године морала да потпише споразум о позајмици скоро 20 милијарди евра од ММФ-а, ЕУ и Свјетске банке.

Румунски предсједник Трајан Басеску је почетком фебруара оцијенио је да је послије двије године штедње Букурешт успјешно окончао споразум.

Он је саопштио да ће на располагању уколико буде потребно бити додатних пет милијарди евра од ММФ-а и ЕУ и то 3,6 милијарди од Фонда и 1,4 милијарде од ЕУ.Оставите одговор