Љекари УКЦ: 30 колега одлази у Њемачку

Љекари Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Бањалука, њих око 30, напустиће ту здравствену установу, тврди Нено Добријевић, кардиолог запослен на Одјељењу интервентне кардиологије Клинике за кардиоваскуларне болести УКЦ-а. “Ти љекари већ уче њемачки језик. Они одлазе”, поручио је Добријевић. Ријеч је о доктору против којег је спроведен дисциплински поступак јер је обавио двије хитне операције, о […]

уторак, март 5, 2013 / 20:36

Љекари Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Бањалука, њих око 30, напустиће ту здравствену установу, тврди Нено Добријевић, кардиолог запослен на Одјељењу интервентне кардиологије Клинике за кардиоваскуларне болести УКЦ-а.

“Ти љекари већ уче њемачки језик. Они одлазе”, поручио је Добријевић.

Ријеч је о доктору против којег је спроведен дисциплински поступак јер је обавио двије хитне операције, о чему претходно није обавијестио дежурног доктора. У међувремену га је Дисциплинска комисија ослободила одговорности, али ће случај “Добријевић” да добије и судски епилог.

Милан Романић, Добријевићев адвокат, потврдио је да ће против УКЦ Бањалука бити поднесена тужба због наводне дискриминације и мобинга.

“Доктор Добријевић пола године уназад ради само другу смјену. Осим тога, генерални директор УКЦ-а казао је да ће Добријевић бити под лупом, и то је мобинг за који неко мора да одговара. То су ствари које ћемо да ријешимо на суду”, појаснио је Романић на конференцији за новинаре, на којој се највише говорило о случају “Добријевић”.

Добријевић је потврдио да ће настојати да се већ данас врати на посао. И Миланко Максић, предсједник бањалучке подружнице Струковног синдиката доктора медицине РС, потврдио је да су се у УКЦ нагомилали проблеми. Он је нагласио да се кадар УКЦ-а расипа, те да се плаши да ће се доћи у ситуацију да нема ко да лијечи пацијенте.

Потом је Дарко Марјановић, представник НВО “Иницијатива за развој и сарадњу БиХ”, рекао да је установљено да се дисциплински поступци које води УКЦ Бањалука спроводе нетранспарентно и површно.

Из УКЦ Бањалука су казали да немају информацију нити им је ико од љекара најавио одлазак. На питање да прокоментаришу најављену тужбу, из УКЦ Бањалука су казали да немају коментар.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор