ЈУЖНИ ПАРК: ВЕЋИ, ДУЖИ, И НЕОБРЕЗАН (SOUTH PARK: BIGGER, LONGER, AND UNCUT)

Сатира на америчко друштво. И поред политичке ангажованости, није саката на добру зајебанцију. Ипак, другари су мало претјерали, у труду да ништа не буде као у Дизнијевом цртићу. Таксативна пародија, на шематске уратке поменуте продукцијске куће. То употребу интермеца са пјевањем некада чини сасвим фантастичним (Филм Теренса и Филипа у којем прдење служи умјесто степовања), […]

понедељак, 12 септембра, 2011 / 04:40

Сатира на америчко друштво. И поред политичке ангажованости, није саката на добру зајебанцију.

Ипак, другари су мало претјерали, у труду да ништа не буде као у Дизнијевом цртићу. Таксативна пародија, на шематске уратке поменуте продукцијске куће. То употребу интермеца са пјевањем некада чини сасвим фантастичним (Филм Теренса и Филипа у којем прдење служи умјесто степовања), односно у глупим и сувишним (час о непотребности псовања).

Одлично приказан кључни проблем САД, које се суочене са изазовом реформи у унутрашњој политици, исувише ослањају на употребу институције спољног непријатеља. Што је овдје сублимирано у пјесмици организације Мајке против Канаде. Након неког конкретног проблема (да ли кривити хирурге који Кенију ставе печени кромпир мјесто срца?), завршава рефреном "Кривимо Канаду!". Америчког сјеверног сусједа, којем се ругају у недостатку ближег и сличнијег.

Изјава тих љекара (Wе аccidеntally rеplaced yоur hеаrt with а bakеd potato. Yоu have trее sеcоnds tо live.), зачајна је јер се користи као показник величине титла у Микро ДВД плејеру.

Откуда све ово и стиже.

(Редитељ: Треј Паркер; Гласови: Треј Паркер, Мет Стоун, Мер Кеј Бергман)0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор