Jaпанци обнављају Музеј Херцеговине

Донаторским средствима из Јапана од 80.000 евра ускоро би требало да буде реновирана зграда Музеја Херцеговине у Требињу, потврђено је Срни у општини Требиње. На састанку начелника општине Требиње Доброслава Ћука и представника Агенције за промоцију страних улагања у БиХ из Јапана, новинара Шигехико Нишихама најављена је могућност изналажења средстава и за пројекте у области […]

среда, јун 13, 2012 / 18:09

Донаторским средствима из Јапана од 80.000 евра ускоро би требало да буде реновирана зграда Музеја Херцеговине у Требињу, потврђено је Срни у општини Требиње.

На састанку начелника општине Требиње Доброслава Ћука и представника Агенције за промоцију страних улагања у БиХ из Јапана, новинара Шигехико Нишихама најављена је могућност изналажења средстава и за пројекте у области здравства.

Јапански новинар подсјетио је да су донацијама из Јапана у Требињу у протеклом периоду реализовани пројекти у основним школама “Јова Јовановић – Змај” и “Вук Караџић”, у вриједности по 80.000 евра.

На јучерашњем састанку Ћука и Нишихама истакнута је могућност унапређења сарадње Јапана са БиХ, односно са Републиком Српском и Требињем, посебно у области школства, културе, туризма, аграра и здравства.

Јапански новинар, који је у посљедње двије године три пута посјетио требињску општину, активано ради на представљању туристичких потенцијала ових простора, као и изналажењу могућности успостављања дубље сарадње са јапанским инвеститорима на реализацији будућих пројеката у Херцеговин. Општина ТребињеОставите одговор