Jaпанци направили пиво са замрзнутом пјеном

Јапански произвођач пива "Кирин" је за топле љетње дане понудио муштеријама точено ледено хладно пиво у криглама од пола литре са замрзнутом пјеном на врху. Овај ефекат се постиже уз помоћ апарата сличних онима за производњу смрзнутог јогурта, а такво пиво остаје хладно најмање 30 минута и на температури од преко 40 степени Целзијуса, преноси […]

субота, јун 9, 2012 / 15:38

Јапански произвођач пива "Кирин" је за топле љетње дане понудио муштеријама точено ледено хладно пиво у криглама од пола литре са замрзнутом пјеном на врху.

Овај ефекат се постиже уз помоћ апарата сличних онима за производњу смрзнутог јогурта, а такво пиво остаје хладно најмање 30 минута и на температури од преко 40 степени Целзијуса, преноси "Ројтерс".

Истраживачи компаније "Кирин" су утврдили да се у просјеку велика кригла пива испија за 22 минута, али да је женама и млађим љубитељима овог пића некада за то потребно знатно дуже време, па ће бити задовољни што им све до краја пиво неће бити млако.

Иза свега стоји настојање "Кирина" да заустави опадање продаје пива млађим муштеријама, које све радије конзумирају вино и коктеле који су ушли у моду.

Точено пиво са смрзнутом пјеном тренутно може да се добије у више од 200 локала широм Јапана, а у плану је да се та понуда прошири на 1.000 угоститељских објеката.
Интересовање за ову иновацију се јавило и у САД и Европи. Уосталом, као што каже Кунихико Кадота, директор маркетинга компаније "Кирин", "љубав према ледено хладном пиву је универзална".Оставите одговор