19:08 Звучи мало шпијунско-суперхеројски: Босић против СНСД-овог тима за прљаве операције17:26 Важан јубилеј: Прије 60 година први човјек у свемиру је постао онај који је писао ћирилицом17:02 Деманти градоначелника Приједора: СДС је извукао моје ријечи из контекста, неће ме посвађати са борцима ВРС16:17 Песков: Кијев мора поштовати обавезе из споразума у Минску15:45 Златна грозница тресе Источну Европу15:37 Борба против пандемије створила четрдесет нових милијардера15:22 Акције Алибабе порасле шест одсто у Њујорку након казне у Кини15:15 Зора Видовић присутна на прозивци ММФ за југоисточну Европу15:07 Џафи честита почетак Рамазана, Фронтал се придружује - он муслиманима малим словом, ми и онима што се пишу великим15:01 Новаковић-Бурсаћ: Тужилаштво БиХ ради политички задатак: Формирају предмет због обиљежавања Дана руских добровољаца, а ни један за злочине муџахедина

Име му је Нарухито: Јапан добио цара-бога по 126. пут

Јапански цар Нарухито преузео је званично трон на церемонији одржаној у царској палати. Церемонија служи да монархија придобије подршку јавности и очува јапанску културну баштину.

уторак, 22 октобра, 2019 / 14:06

Церемонија устоличења Нарухита као 126. цара у најстаријој насљедној свјетској монархији представља врхунац ритуала предаје пријестола пошто је његов отац Акихито абдицирао у мају.

То је, такође, била прилика и за дипломатске активности, јер је око 2.000 гостију, укључујући и стране државнике, било позвано на устоличење новог јапанског цара.

Међу најугледнијим гостима био је британски принц Чарлс, а од регионалних званичника присуствовали су јужнокорејски премијер Ли Нак-јон и лидерка Хонг Конга Кери Лам.

У име државне заједнице БиХ, у Јапан је отпутовао Жељко Комшић, док Српску представља савјетница српског члана Предсједништва БиХ, Нина Сајић.

Цар Нарухито и његова супруга Масако, некадашњи дипломата школован на Харварду, посјетили су три светилишта у палати како би се поклонили шинтоистичким боговима.

У част крунисања цара, јапанска влада је прогласила аболицију за око 550.000 људи који су осуђени за мања кривична и прекршајна дјела, као што су саобраћајни прекршаји.Оставите одговор