И Бореновић би ставио Додика у самоизолацију

Бранислав Бореновић, лидер странке ПДП, истакао је како Вијеће министара нити Парламент БиХ нису дали адекватан одговор на борбу са корона вирусом.

субота, 18 априла, 2020 / 20:31

“Имам осјећај да Савјет министара ни Парламент нису дали адекватан одговор на све ово, па ћемо пробати све да се донесе закон о пролонгирању плаћања ПДВ-а”, поручио је додавши:

“Пандемија је задесила све и не бира политичку странку, религију и боју коже.”

Он је на друштвеним мрежама поставио питање да ли ће Милорад Додик у карантин након путовања у друге земље, како правила налажу. Добио је одговор да је члан Предсједништва БиХ и лидер СНСД-а изузет од тих мјера.

“Сигурно да је то беспотребан преседан који им не иде у прилог. Најважније је да се сви морамо једнако понашати. За мене је невјероватно што власти треба да буду примјер, а не изузетак. Грађани се труде да испоштују мјере максимално. Прављење таквих изузетака није добро, то је лоша порука. Сви требају поштовати препоруке, не смије бити изузетака. Није одговорно, ни фер”, поручио је Бореновић.

О Додиковм избјегавању самоизолације и раније се говорило, па је почетком априла активиста удружења „Рестарт“ Стефан Благић изјавио да је поднио кривичну пријаву против Додика и Драгана Човића, јер се нису придржавали мјера изолације иако су напутали БиХ.

-Да се разумијемо, нико није наиван да посмисли да ће Тужилаштво напрасно почети да ради свој посао, али битно је да остане писани траг – навео је Благић у објави на друштвеним мрежама.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *