08:19 Кавказ опет крвав: Азербејџан напао Јермене у Нагорно Карабаху07:49 Вучић и естрада: Плац у селу, Американци који поштују Дражу и четнике, плус ракија за Трампа07:44 На истоку старе приче: Јужна оптужује Сјеверну Кореју (и обратно)07:28 Убијен демострант: Док се полтронски медији баве Бјелорусијом, у Египту протести забрањени од 2013. године07:16 Након литијске кампање, грађанистанска КОВИД-маска: Алекса Бечић никад не би освештао зграду Општине Будва07:09 Кренула кола низастрану: ДПС по анкети ЦЕДЕМ изгубио седмину гласова06:53 Воле нас к'о своје: УНДП и Британска амбасада имају велики интерес да дигитализују државну управу06:13 Панеуропска унија и Католичка црква отворили "Еуропски центар за мир и сурадњу" без присуства Срба06:06 СДС на изборе излази под слоганом: За Српску по мјери свих нас17:10 Вучићу не пада на памет: Пленковић би мијењао Дејтонски споразум

И Бореновић би ставио Додика у самоизолацију

Бранислав Бореновић, лидер странке ПДП, истакао је како Вијеће министара нити Парламент БиХ нису дали адекватан одговор на борбу са корона вирусом.

субота, 18 априла, 2020 / 20:31

“Имам осјећај да Савјет министара ни Парламент нису дали адекватан одговор на све ово, па ћемо пробати све да се донесе закон о пролонгирању плаћања ПДВ-а”, поручио је додавши:

“Пандемија је задесила све и не бира политичку странку, религију и боју коже.”

Он је на друштвеним мрежама поставио питање да ли ће Милорад Додик у карантин након путовања у друге земље, како правила налажу. Добио је одговор да је члан Предсједништва БиХ и лидер СНСД-а изузет од тих мјера.

“Сигурно да је то беспотребан преседан који им не иде у прилог. Најважније је да се сви морамо једнако понашати. За мене је невјероватно што власти треба да буду примјер, а не изузетак. Грађани се труде да испоштују мјере максимално. Прављење таквих изузетака није добро, то је лоша порука. Сви требају поштовати препоруке, не смије бити изузетака. Није одговорно, ни фер”, поручио је Бореновић.

О Додиковм избјегавању самоизолације и раније се говорило, па је почетком априла активиста удружења „Рестарт“ Стефан Благић изјавио да је поднио кривичну пријаву против Додика и Драгана Човића, јер се нису придржавали мјера изолације иако су напутали БиХ.

-Да се разумијемо, нико није наиван да посмисли да ће Тужилаштво напрасно почети да ради свој посао, али битно је да остане писани траг – навео је Благић у објави на друштвеним мрежама.Оставите одговор