Батагон отпушта раднике хотела Бистрица на Јахорини

Власници хотела "Бистрица” почели су са отпуштањем радника, којима су рјешења о престанку радног односа датирана 15. април ове године.

субота, 18 априла, 2020 / 17:47

Према незваничним најавама, биће отпуштено око седамдесет радника од којих су неки упослени у том хотелу преко двије деценије.

"Отказује се уговор о раду усљед економских и организационих промјена код послодавца и немогућности другог посла раднику због престанка рада хотела Бистрица”, наводи с еу у једном од рјешења које је потписао директор фирме "Бат хотела”, која је власник хотела, Перо Шкавић.

Када је, прије двије године, фирма Батагон стигала на Јахорину и купила хотел Бистрицу, најавила је велике инвестиције у сам хотел.

Још прошле године требало се кренути у изградњу импозантног Бат Хотела, а инвестиција се мјерила десетинама милиона марака. Барем се тако најављивало, али даље од приче се није помакло.

Хотел је и ове сезоне радио, без неког видљивог реновирања, а радницима најављен отказ. Из Београда је у хотел стигала наредба да се радницима пишу откази, потом су запослени у Бистрици у понедјељак, 13. априла добили и смс поруку, од својих непосредних руководилаца, а која је била више него јасна. Ми је преносимо без било каквих измјена:

-Ево сад смо добили налог из Бг да куцамо свима – да куцамо свима рјешења о престанку радног односа са данашњим даном. Ми вам морамо уручити рјешења. Хоћете ли да додјете да преузмете, да Вам ја понесем па да дођете код мене по рјешње, или да пошаљемо поштом. Ако буде неких измена, ја вам јавим. Поздрав.

Данас, дан уочи Васкрса, поштари су закуцали на врата појединих радника Бистрице и донијели им рјешења, а очекује се да ће након празника бити уручена и осталима.

У рјешењу се још наводи да ће отпуштеном раднику плата бити исплаћена за март, док ће се све остале обавезе исплатити "када се за то стекну услови”.

Фирма "Батагон” купила је "Бистрицу” у новембру 2018. године и за хотел платила 5.985.900 КМ.