Хоће ли Американци доћи на Чавезову сахрану?

Неименовани амерички званичници изјавили су да се очекује да ће САД послати делегацију на сахрану преминулог лидера Венецуеле Уга Чавеза. Према њиховим ријечима, Вашингтон тренутно не планира да на сличан начин одговори на протјеривање двојице војних аташеа из Венецуеле, што је јуче објавио потредсједник Николас Мадуро неколико часова прије него вијести о Чавезовој смрти, јавља […]

четвртак, март 7, 2013 / 08:32

Неименовани амерички званичници изјавили су да се очекује да ће САД послати делегацију на сахрану преминулог лидера Венецуеле Уга Чавеза.

Према њиховим ријечима, Вашингтон тренутно не планира да на сличан начин одговори на протјеривање двојице војних аташеа из Венецуеле, што је јуче објавио потредсједник Николас Мадуро неколико часова прије него вијести о Чавезовој смрти, јавља Ројтерс.

Мадуро је рекао да је један од протјераних америчких дипломата покушавао да изазове војну завјеру против Чавеза. Он је изјавио и да је рак од којег је Чавез боловао напад непријатеља Венецуеле, што су САД одбациле као апсурд.

Америчка Амбасада у Каракасу нема амбасадора од 2010. године, када је Чавез одбио новоименованог кандидата, због чега је Вашингтон повукао акредитиве дипломатском представнику Венецуеле.

Амерички предсједник Барак Обама је непосредно по објављивању вијести о смрти Чавеза изразио интерес за "конструктивни однос" у постчавезовој ери.

Неименовани званичник Стејт департмента рекао је да је превише рано говорити о томе на који начин ће се ситуација развијати, али да се очекује да ће САД послати делегацију на сахрану. Детаље о саставу делегације требало би да објави Бијела кућа.

Чавез је преминуо након скоро двогодишње борбе са раком.Оставите одговор