ЕУ забрањује тестирање на животињама ради козметике

Европска унија забранила је данас продају нових козметичких производа који садрже састојке који су тестирани на животињама. Групе за заштиту права животиња поздравиле су вијест о забрани, али су представници козметичке индустрије негодовали, оцијенивши да је она преурањена и представља кочницу за даље иновације. ЕУ је 2004. усвојила закон којим се забрањује тестирање коначних козметичких […]

уторак, март 12, 2013 / 08:25

Европска унија забранила је данас продају нових козметичких производа који садрже састојке који су тестирани на животињама.

Групе за заштиту права животиња поздравиле су вијест о забрани, али су представници козметичке индустрије негодовали, оцијенивши да је она преурањена и представља кочницу за даље иновације.

ЕУ је 2004. усвојила закон којим се забрањује тестирање коначних козметичких производа на животињама.

Закон којим је забрањено да козметички производи садрже састојке који су тестирани на животињама усвојен је први пут прије четири године, али су у њему постојале бројне законске празнине. Велике козметичке компаније жестоко су се супротставиле доношењу те забране.

Иако ће зечеви и заморчићи у ЕУ од сада бити поштеђени, потрошачи неће одмах примијетити разлику јер производи са супстанцама које су биле тестиране на животињама прије забране неће бити повучени из продаје.Оставите одговор