Емир Кустурица представио књигу у Бањој Луци

Прослављени филмски редитељ Емир Кустурица представио је данас у Бањој Луци аутобиографску књигу под насловом "Смрт је непровјерена гласина". Осим аутора, о књизи су говорили генерални директор "Новости" Манојло Вукотић, те предсједник Матице српске у Републици Српској Младен Шукало. Сала Културног центра Бански Двор била је премала да прими све, који су дошли да виде […]

петак, новембар 19, 2010 / 17:50

Прослављени филмски редитељ Емир Кустурица представио је данас у Бањој Луци аутобиографску књигу под насловом "Смрт је непровјерена гласина".

Осим аутора, о књизи су говорили генерални директор "Новости" Манојло Вукотић, те предсједник Матице српске у Републици Српској Младен Шукало.

Сала Културног центра Бански Двор била је премала да прими све, који су дошли да виде и чују шта Кустурица има да каже, а причало се о умјетности, Сарајеву, али и о Пинку, Бакиру Изетбеговићу, Нелету Карајлићу, који због болести није дошао на промоцију.

Организатори промоције су компанија "Новости" из Београда, која је издавач књиге и Културни центар "Бански двор", а појављивање Кустурице у Бањој Луци, промоцији његове књиге је привукло и предсједника РС, Милорада Додика, министре у Влади РС, Александра Џомбића, Антона Касиповића, Станислава Чађу и многе друге.

На недавно одржаном 55. Међународном сајму књига у Београду представљена је књига "Смрт је непровјерена гласина" и била је најпродаванији наслов на сајму. До сада је продата у 40.000 примјерака, а у Бањој Луци је данас најављено да ће се почетком 2011. године штампати ново издање.Оставите одговор