Додик разријешио дужности Чавића

Предсједник Републике Српске Милорад Додик донио је одлуку којом је бившег предсједника РС Драгана Чавића разријешио дужности сенатора РС, објављено је у Службеном гласнику. Ова одлука је донијета почетком јануара, а у Гласнику нису наведени конкретни разлози за разрјешење Чавића. Додик се, у одлуци о разрјешењу, позива на члан 5. Закона о Сенату, који прецизира […]

недеља, јануар 23, 2011 / 17:38

Предсједник Републике Српске Милорад Додик донио је одлуку којом је бившег предсједника РС Драгана Чавића разријешио дужности сенатора РС, објављено је у Службеном гласнику.

Ова одлука је донијета почетком јануара, а у Гласнику нису наведени конкретни разлози за разрјешење Чавића.

Додик се, у одлуци о разрјешењу, позива на члан 5. Закона о Сенату, који прецизира да сенатору престаје мандат прије истека времена на које је именован, када то сам затражи, уколико не извршава права и обавезе, или из других разлога утврђених Уставом и законом.

Чавић је, у изјави за бањалучку АТВ, рекао да званично није упознат о томе да више није сенатор.

Драган Чавић је био предсједник РС у периоду од 2002. до 2006. године, а тренутно је један од два посланика Демократске партије у Народној скупштини РС.

Сенат је савјетодавно тијело предсједника РС. У њему су углавном бивши предсједници РС, чланови Предсједништва БиХ из РС, професори, академици и друге истакнуте јавне и културне личности овог ентитета, а предсједава предсједник РС.Оставите одговор