Додик: Пооштрићемо правила за СДС

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је данас да мора бити ријешен проблем што је СДС на нивоу БиХ гласао за законе са чијим доношењем СНСД није био сагласан. "То представља проблем који морамо да рашчистимо“, рекао је Додик новинарима у Добоју. Коментаришући функционисање платформе СНСД-а и СДС-а о заједничком дјеловању на нивоу БиХ, Додик је […]

среда, март 6, 2013 / 22:16

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је данас да мора бити ријешен проблем што је СДС на нивоу БиХ гласао за законе са чијим доношењем СНСД није био сагласан.

"То представља проблем који морамо да рашчистимо“, рекао је Додик новинарима у Добоју.

Коментаришући функционисање платформе СНСД-а и СДС-а о заједничком дјеловању на нивоу БиХ, Додик је рекао да мисли да је било злоупотреба.

„Примарно је да обезбиједимо функционисање и представљање Републике Српске, али то не може да буде у интересу одређеног појединца или групе“, истакао је Додик.
Он је рекао да СДС није показао интерес да разумије ствар, већ је „јурио“ неке своје приоритете нижег ранга.

„Не кажем да СДС треба да буде удаљен или да сам оде, али ћемо морати да поставимо далеко оштрија правила“, нагласио је Додик.

Он је додао да унутар платформе постоји одредба којом је дефинисано да мора постојати сагласност за дјеловање, те да се неће дјеловати уколико нема сагласности једне стране.
Додик је нагласио да интерес Републике Српске није ширење администрације у Сарајеву, која тренутно броји 22.000 запослених, те да треба смањити обим финансирања, а не повећавати га.

"Не може се ширити администрација у Сарајеву, која има 22.000 људи, само зато што СДС има притисак из Источног Сарајева да се тамо запосли 200 до 300 људи, јер то није у интересу РС. Ми нисмо инсистирали да по сваку цијену некога тамо запошљавамо, а СДС је обезбиједила да више од 250 људи уђе у структуру," казао је Додик.0 КОМЕНТАРА

  1. Дебилу један, свакоме је јасно да у Сарајеву правиш дил са муслиманима и хрватима на штету Срба, само ти треба неки добра разлог да би народ прогутао твоја срања. Не би ме чудило ни да направиш неке веће свињарије типа политичких прогона, само да сакријеш праве разлоге ѕашто ти више не одговара СДС. Али нека, нећеш дуго!

  2. Meni samo nije jasan SDS, kako trpi ovo svakodnevno ponizavanje i omalovazavanje. Pa zar je vrijedno ovoga par funkcija u SA. Ako zelite casno da izadjete pred narod 2014. pod hitno raz*ebite tu neprirodnu koaliciju.
    Ali moram da priznam da mi je pomalo drago sto ih ovi crveni banditi razvlace jer kome normalnom je moglo pasti na pamet da sa SNSD-om pravi koaliciju. „Ko sa djavolom tikve sadi o glavu mu se razbijaju“

Оставите одговор