ДЕЖУРНИ КРИВЦИ (THE USUAL SUSPECTS)

Главно питање: Ко је Кајзер Шозе? У првим секундама оставља утисак, да неко врло добро води режију. Школски, али добро. Пет типова у врсти за идентификацију. Ухапшени због пљачке, с којом немају везе. И ту отпочињу о послу, кад им већ не допуштају да буду с миром. То полицији приповједа богаљ, једини преживјели из врсте. […]

петак, јун 24, 2011 / 05:09

Главно питање: Ко је Кајзер Шозе? У првим секундама оставља утисак, да неко врло добро води режију.

Школски, али добро. Пет типова у врсти за идентификацију. Ухапшени због пљачке, с којом немају везе. И ту отпочињу о послу, кад им већ не допуштају да буду с миром.

То полицији приповједа богаљ, једини преживјели из врсте. Да је банди добро ишло, док их није поздравио Кајзер Шозе. Криминалачка бабарога. Конкуренти су му упали у кућу. Силовали жену, и убили дијете у старту. Да покажу како су озбиљни. Онда Шозе тргне пиштољ, и побије преосталу породицу. Радије да су мртви, него да доживе сутрашњи дан. Када он остане без моћи. Ликвидира забезекнуте нападаче, оставивши једног да исприча причу. Рекла-казала, или како то полтрони више воле: урбана легенда.

Специјалитет куће, у случају да сте љубитељ компликованих трилера. Зато нећемо детаљисати. Сем да се звршава покољем на мађарском броду (ето ко се сикира, што немају море). Одатле потиче једини човјек, који може идентификовати Кајзера. Завршна реченица: Највећи ђаволов успјех, био је у томе да убједи свијет како не постоји.

Па ви сад видите.

(Редитељ: Брајан Сингер; Улоге: Бенисио дел Торо, Кевин Полак, Кевин Спејси)0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор