Чвршће повезати економију Србије и Палестине

Србија и Палестина су се сагласиле да почну преговоре радних група двије земље о закључивању билатералних споразума о економској сарадњи и узајамној заштити инвестиција, који ће чвршће повезати двије економије. На састанку министра спољне и унутрашње трговине Србије Расима Љајића и министра економије Палестине Џавада Наџија, који предводи прву економску палестинску делегацију у посјети Србији, […]

субота, март 9, 2013 / 12:09

Србија и Палестина су се сагласиле да почну преговоре радних група двије земље о закључивању билатералних споразума о економској сарадњи и узајамној заштити инвестиција, који ће чвршће повезати двије економије.

На састанку министра спољне и унутрашње трговине Србије Расима Љајића и министра економије Палестине Џавада Наџија, који предводи прву економску палестинску делегацију у посјети Србији, истакнуто је да ће ови споразуми, уз постојећи о избјегавању двоструког опорезивања, чинити одличан правни оквир за интензивирање привредне сарадње.

Закључивањем споразума о економској сарадњи Србије и Палестине биће омогућено и формирање мјешовитог међувладиног комитета за привреду и трговину, саопштено је из Министарства спољне и унутрашње трговине Србије.

То ће допринијети чвршћој повезаности двије економије, посебно у области пољопривреде, прехрамбене индустрије, информационо-комуникационих технологија, као и у производњи намјештаја, које су на састанку дефинисане као гране са највећим перспективама за сарадњу.

Наџи је позвао пословне људе из Србије да учествују у процесу обнове Палестине и додао да његова држава са задовољством прихвата улогу промотера српске привреде на Блиском истоку, узимајући у обзир чињеницу да Палестина има потписане споразуме о слободној трговини са свим земљама арапског свијета.Оставите одговор