БиХ избацује статут, а Србију навијачи?

Србија је на корак до избацивања из квалификација за Првенство Европе 2012, пише Спортски журнал. Разлог су нереди навијача у Талину. Нереди су пратили још једну утакмицу Орлова у иностранству. На гостовању у Естонији ухапшено је више навијача који су на стадион ушли са српским заставама и транспарентима. На једном је писало ‘Слобода или смрт’, […]

среда, 30 марта, 2011 / 08:09

Србија је на корак до избацивања из квалификација за Првенство Европе 2012, пише Спортски журнал. Разлог су нереди навијача у Талину.

Нереди су пратили још једну утакмицу Орлова у иностранству. На гостовању у Естонији ухапшено је више навијача који су на стадион ушли са српским заставама и транспарентима.

На једном је писало ‘Слобода или смрт’, а реакцијом полиције навијачи удаљени су са Лакок арене и ухапшени. Заједно са навијачима из Србије на утакмицу у Талин дошли су и Руси.

У моменту кад је реаговала полиција није било познато да ли је ријеч о групи која је дошла из Русије или о припадницима руског народа који живе у Естонији. Подршка Србији је, ипак, била очигледна. Носили су транспарент "Руси и Срби заувијек браћа" написан на руском језику.

Осим ових инцидената, других проблема са навијачима српског тима није било, а све је било завршено у 17. минуту утакмице, кад је и последњи навијач из групе изведен са трибина, преноси журнал.рс

Због казне коју је УЕФА изрекла Фудбалском савезу Србије после инцидената у Ђенови на утакмици са Италијом, у Естонију није могла да путује организована група навијача под вођством ФСС. Нашем савезу је забрањено да до краја квалификација продаје улазнице (пет одсто капацитета стадиона) за утакмице на којима су ‘Орлови’ гости.

Нико, међутим, не може да забрани да навијачи појединачно купују улазнице од организатора утакмице. На тај начин су и они који су дошли на утакмицу у Талин купили улазнице.

Остаје, ипак, питање да ли ће УЕФА хапшења и удаљавања са стадиона у Талину видјети као кршење забране изречене јесенас и упозорења које је недавно Мишел Платини изрекао приликом посјете Србији.Оставите одговор