Библијско доба: Најезда скакаваца на Израел

Усред припрема за Пасху, један од најважнијих израелских празника, стигла је вијест о великој опасности! Скакавци, који за неколико минута могу да збришу читава поља и оставе народ без љетине, већ су у Египту и убрзо би могли да стигну до Израела. Израел се уочи празника Пасхе, којим се обиљежава библијско избављење Јевреја из египатског […]

уторак, март 5, 2013 / 15:47

Усред припрема за Пасху, један од најважнијих израелских празника, стигла је вијест о великој опасности!

Скакавци, који за неколико минута могу да збришу читава поља и оставе народ без љетине, већ су у Египту и убрзо би могли да стигну до Израела.

Израел се уочи празника Пасхе, којим се обиљежава библијско избављење Јевреја из египатског ропства, припрема на могућу најезду скакаваца која је већ захватила сусједни Египат.

Министарство пољопривреде је отворило посебну телефонску линију и позвало становнике да буду на опрезу, како би се најезда спријечила.

Скакавци, који за кратко вријеме могу да нанесу огромну штету усјевима, већ су се сјатили у Египту и постоји опасност да би могли да крену и ка Израeлу.

Узбуна је подигнута уочи празника када се у Израелу највећи број становништва породично припрема за прославу. Пасхи је празник којем се придаје велика пажња, а припреме трају данима.

Према предањима, најезда скакаваца једна је од 10 зала којима је Бог казнио Египћане зато што су поробили Јевреје.Оставите одговор