Срђан Благовчанин: Неподношљива лакоћа пропадања

Пуно је ствари по којима се разликују успјешне од мање успјешних, богате од сиромашних, демократске или ауторитарне државе. Једна од њих, која је можда и неоправдано остала у запећку односи се на ослањање на податке и показатеље. У политици. Економији. Друштву.


Срђан Благовчанин: Хајде да уведемо и 2. амандман из америчког устава?

Додиков јавни приједлог о увођењу америчког закона о полицији, разумијем искључиво као реторичку фигуру. Нити смо ми Америка, нити је могуће копирати појединачна рјешења, каже за Фронтал члан борда директора америчке организације Транспаренси интернешнел у БиХ.


Сјетимо се корупције типа "Оружје за масовно уништење у Ираку": ТИ БиХ представио своју ранг листу

ТИ БиХ представио је резултате Индекса перцепције корупције (ЦПИ) за 2018. годину, којим ова америчка организација сваке године рангира земље широм свијета у односу на перципирани ниво корупције у јавном сектору.


Срђан Благовчанин: (Де)политизација политичког

Јако често се у јавном простору, посебно од стране носилаца власти, када се суочавају са критикама или са другачијем мишљењима, може чути да се на такав начин политизује предметно питање. Политизација се тако ставља у негативан контекст, а онај који то ради као неко ко има лоше намјере.Срђан Благовчанин: Високи представник нема никакву сврху

Предсједавајући "Бордом директора" Транспаренси интернешнел, одговара кратко и дипломатски, али у интервјуу за Фронтал.СРБ он се не сустеже да каже неке очигледне закључке, за личност која се деценијама бави правима човјека и демократије.


Раскринкан клан Дани(ј)ела Симића

На ОБН телевизији, у другом издању емисије Рефлекс коју уређује и води наш Дани(ј)ел Симић, помјериле су се границе значења термина ток-шоу.